Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Иксората може да цъфти само при опитни цветари

6
гласа
Иксората е храст с лъскави кожести листа, който достига 90-120 см. височина. Той цъфти от късна пролет до есента с големи съцветия, достигащи диаметър 10 см.
Иксората може да цъфти само при опитни цветари-1

Смята се, че това не е растение за новаци в цветарството, защото е капризно - дори и за съвсем кратко време да го оставите на хладно място, листата му ще опадат.

А ако местите растението от едно място на друго, ще опадат и цветните пъпки. Много е важно да осигурите на иксората влажен въздух, като редовно пулверизирате листата. След като прецъфти го поливайте оскъдно поне един месец. След това възобновете нормалното поливане - поддържайте почвата непрекъснато влажна, като използвате мека вода.

Цветето трябва да се отглежда в умерено топло помещение, в което минималната температура през зимата трябва да е 15 градуса. Иксората обича ярката светлина, но не и преките слънчеви лъчи.

Цветето се пресажда само при необходимост през пролетта. То се размножава трудно. За целта през пролетта трябва да направите стъблени резници. Задължително трябва да осигурите топлина на субстрата, преди да засадите растението.

източник svejo.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, цветя, растения за дома,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot