Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Красула/ Дърво на живота

13
гласа
Произхожда от Южна Африка. То е некапризно многогодишно растение с дебели, восъчноподобни листа с лек червеникъв оттенък.
Красула/ Дърво на живота-1

Описание:

Може да се отглежда като миниатюрно дръвче, тъй като достига на височина до 2,80 м. Цъфти през зимата, като цветовете са ситни бели или розови. Може да го срещнете и под други имена - Дърво на живота, Дебела Мара и Красула арборесцена.

Грижи:

Поливайте растението пестеливои го торете само веднъж в месеца. През зимата, когато цветето е във фаза покой поливането трябва почти да се преустанови. Най-добрата пръст по принцип е хумусната. Растението трябва редовно да се почиства от изсъхналите и опадали листа, а също да се проверява за вредители.

Място:

Обича светлите, слънчеви места. Ако обаче го поставите на южен прозорец, то непременно му приспособете нещо, което да хвърля сянка през летните горещини. От май спокойно може да изнесете саксията на тераса или в градина, тъй като няма опасност за растението. През зимата обаче го вкарайте на топло и то на такова място, където температурата не пада под 10 градуса. Местенето от сенчесто на светло място трябва да се извършва постепенно, за да не се отрази зле на листата. Пресажда се на всеки 2 години.
Размножаване: Размножаването се извършва чрез връхни или листни резници. Местата на разрязването се подсушават и се вкоренят в торфено-пясъчна почва. Засаждането трябва да стане през ранна пролет.

Съвет:

За да останат листата наситено зелени, не я дръжте на пряка и ярка слънчева светлина, за да не повехне.

източник svejo.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, цветя, растения за дома,

1 Коментара

мария
Цветето е и лековито,в спиртен извлек облекчава сърбеж от насекоми.При пър- ви признаци на херпес спира развитието му.Пробвала съм и други негови свойства те са вълшебни.

Добави коментар

друга картинка

antibot