Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Дърво на пътешественика/ Ravenala madagascariensis

8
гласа
Въпреки, че това растение се нарича палма, в действителност, това не е палмово дърво. Равенала е като банан, но банановите листа растат направо от земята и имат барел. Името Пътническа палма получава в резултат на факта, че тя е в състояние да акумулира няколко литра вода в листата си, която може да утоли жаждата на пътешественика. В природата достига до 10 метра височина.
Дърво на пътешественика/ Ravenala madagascariensis-1

Семейство: Strelitziaceae
Произход: Мадагаскар.

Младите растения имат подземно стъбло, което с времето се появява над земята.  Цъфти с малки кремовидно-бели цветове които достигат до 30 см. Възрастното растение може да цъфти целогодишно и дава кафеви плодове които съдържат светло сини семена. За да цъфти на закрито е необходимо да му бъдат създадени условията на естествената му среда.

Най-добрият начин да растат и се развиват е в богата, влажна, добре изцедени глинести почви. Равенала много устойчив на болести и вредители. Възрастните растения могат да издържат понижение на температурите, но не прекалено ниски ( не издържат на замръзване). Изисква много светлина, особено когато се отглеждат в закрити помещения.

През зимата, може да се остави на по-ниски температури, но трябва да се намали до минимум поливането. Месестия корен на възрастните растения могат да се натрупат достатъчно вода, за да прекарат зимата с минимално напояване.

Засяване: Семената предварително се напояват в топла вода за 1-2 дни (25-32 градуса) на светло място. Първите издънки могат да се появяват след един месец. Средно, семената покълват от един до три месеца (при по-високата температура по-бързо се появяват издънки).

Други имена: Пътнически палма, Ravenala Мадагаскар, Туристическа палма.

източник svejo.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, цветя, растения за градината, градина,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot