Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Какво трябва да знаем когато избираме естествен камък

7
гласа
Основеният критерий при избора на камък е неговото предназначение. Природните продукти имат различно приложение в зависимост от харектеристиките си. Например: за покриването на фасада на открито, са необходими студоустойчиви и възможно по-леки плочи.
Какво трябва да знаем когато избираме естествен камък -1

Коефициентът на водопоглъщане, също има голямо значение. Поглъщането на вода,при неправилен избор и/или монтаж може да доведе до бързо разрушаване на облицовката. Понякога е нужен камък и с висока якост и устойчивост (базалт,гранити и др).

Желателно е фасадните материали да са с добра паро и влагопроницаемост, за да пропускат влага. При подовите настилки - при такива с голямо натоварване (обществени сгради), задължително е да се вложи полиран камък с ниска изтриваемост и висока якост, а в случай, че то не е голямо (в домове и офиси), идеални за целта са материалите травертин и фелзит. За облицоване на вътрешни стени се залага на полираните плочи, които имат прекрасни декоративни качества (фелзит и травертин). В интериора своето място намират шлайфаните естествени и композитни материали с различните си разцветки и ефектна структура.Основеният критерий при избора на камък е неговото предназначение. Природните продукти имат различно приложение в зависимост от харектеристиките си. Например: за покриването на фасада на открито, са необходими студоустойчиви и възможно по-леки плочи.

източник stroi.log.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: ремонт, фасада, камък, материали,

1 Коментара

maldy
ne spomenavate predi postavianeto na kamaka kakva e osnovata,tia mnoooooo vajna,davate harektaristika na kamaka,no si nai ve4e zavisi ot maistorskata raka.Znaem 4e niakoi kakmani sa s razli4na forma i dedelina tova sa6to e kriteriiiii

Добави коментар

друга картинка

antibot