Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Мебелите за баня - какво е добре да знаем

6
гласа
Много често ремонта на банята излиза по-скъп от ремонта на което и да е друго помещение в апартамента. Красивите и качествени плочки, сантехниката, смесителите, душ кабината, окачения таван и майсторите, които ще се занимават с ремонта, всичко това струва сериозна сума пари.
Мебелите за баня - какво е добре да знаем -1 Мебелите за баня - какво е добре да знаем -2 Мебелите за баня - какво е добре да знаем -3 Мебелите за баня - какво е добре да знаем -4

Не на последно място са мебелите за баня, в шкафчетата и рафтчетата ще можете да съберете хилядите необходими предмети за лична хигиена, кърпите и халатите.

В момента има голямо разнообразие на мебели за баня на различни производители. Те предлагат най-различни мебели: можете да си изберете комплект с различен стил, размер и цвят. Но доминиращата характеристика на мебелите за баня е, че предназначението на тези мебели е с максимално удобство и без загуба на излишни сантиметри да организират пространството в банята.

Най-важната конструкция в банята е шкафа, за монтаж под мивката. Той служи преди всичко за скриване на неестетично изглеждащите водопроводни тръби. Освен това, без този предмет е трудно да се използва пространството под мивката, а този шкаф ще ви помогне да използвате това пространство максимално ефективно. Размерът му е 50-150см ширина, а дълбочината се определя от желанието на купувача.

Най-важната конструкция в банята е шкафа, за монтаж под мивката. Той служи преди всичко за скриване на неестетично изглеждащите водопроводни тръби. Освен това, без този предмет е трудно да се използва пространството под мивката, а този шкаф ще ви помогне да използвате това пространство максимално ефективно. Размерът му е 50-150см ширина, а дълбочината се определя от желанието на купувача.

Другите шкафове могат да бъдат горни (висящи), вградени, разположени в нишите или на пода, обикновено те не са много дълбоки (от 15 до 30см), но в тях лесно ще се съберат останалите атрибути.

Актуални са и горните висящи шкафове. Особено ефектно и нестандартно изглеждат висящите шкафове колони и висящи шкафове, за вграждане под мивката. Не по малко популярни са шкафовете с крачета: те изглеждат по- изящно и при това може лесно да се почиства помещението.

Актуални са и стъклените мебели. Те изглеждат чупливи и непрактични, но са произведени от свръх здраво закалено стъкло. Необичайната им външност и стилния дизайн се харесват на любителите на нестандартни идеи.

Огледалото е неизменна част от банята. В банята можем на спокойствие се огледаме, на си направим козметична маска или прическа. Освен това голямото огледало позволява зрително да се разшири пространството, което не е никак излишно. Разумно е да се погрижим и за допълнително осветление на огледалото.

Ако размерите на банята позволяват, можем да си позволим и мека мебел. Креслата и табуретките, предназначени за бани, са произведени от специални изкуствени материали, които не се боят от влага. По тях не остават петна от капки вода.

Материалите, от които са произведени мебелите за баня, ще ви разкажат за качеството повече от всички останали детайли. Ако дръжките са пластмасови и позлатени е възможно след седмица да започнат да се лющят, все пак в банята влагата е първостепенно явление.

Производителите на мебели за баня са направили всичко възможно, за да можете да подберете мебели в абсолютно всеки стил. Даже и за бани с най-неочаквани дизайнерски решения може да намерите необходимите мебели. Например, за спортния, но модерен стил брутализъм: резки форми, гладки повърхности. Подходящи са мебели без каквито и да било орнаменти, рафтовете изглеждат, като случайно сложени дъски.

Ако не сте почитател на такива екзотически мебели, то много по лесно можете да си намерите мебели в по-популярни стилове. Стилът Кънтри предлага атмосфера на извън градска къща: плетени кошници и кошове за прането, светли дървени плоскости.

Много е актуален сега и ретро-стила. Такива мебели предлагат фирмите, които се занимават с производството на луксозни и ексклузивни мебели.

Освен това не стават по-малко популярни стилната и разкошна класика и лаконичния хай-тек.

И така, да направите банята си стилна, уютна, функционална и неповторима не е сложно. Важното е да определите стила, да измислите разположението на мебелите, да украсите интериора с подходящи аксесоари. И напред към удобството и комфорта!

източник stroi.bg.log

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, идеи, съвети, баня, поддръжка,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot