Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Входните врати - какво трябва да знаем

10
гласа
Интериорните и екстериорни врати имат не само практична но и естетическа роля на фона на цялостното обзавеждане. Входната врата оставя първото впечатление от вашия интериор, затова трябва да е в унисон със стила на останалото обзавеждане в дома ви.
Входните врати - какво трябва да знаем -1

Разнообразието от входни врати е голямо, като започнем от класическите дървени врати, които се амортизират сравнително по-бързо под влияние на външните атмосферни условия, и стигнем до по-съвременните врати от фибростъкло и метал. Преди всичко входните врати трябва да изпълняват основната си функция а именно да осигуряват сигурност и добра защита за дома.

Здравината на вратите зависи преди всичко от материала използван за направата и. В този аспект водещи по надеждност остават металните врати. Металната врата може да бъде допълнително декорирана или облицована с други материали за постигане на съвременен и естетически издържан вид. Освен това солидните врати имат и по-добри топлоизолационни качества и няма да позволяват на топлината да излиза или да влиза в дома ви, което от своя страна ви спестява електроенергия за отопление и охлаждане. Ако самата врата не се затваря плътно можете да залепите самозалепващи гумени уплътнотели на касата. Причина за непълното или трудно затваряне на вратите може да бъде разхлябена панта или неравност по повърхността на самата врата като например втвърдена капка боя или лак.

Стъклените интериорни и екстериорни врати, въпреки незадоволителните си шумо- и толоизолационни характеристики, притежават уникалното качество да пропускат светлината, което ги прави по своему приветливи.

Днес все повече се предпочитат плъзгащи врати за интериора поради редица техни предимства, които ще бъдат разгледани отделно.

Периодично смазвайте пантите на вратите с фино машинно масло, а за ключалките може да ползвате графитна смазка. Осигурете добро лаково покритие на дървените врати, което да ги импрегнира и предпази от влагата.

източник stroi.log.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: врати, съвети, идеи, интериор, врата,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot