Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Малките детайли в обзавеждането

5
гласа
Детайлите в обзавеждането са онези малки елементи, които се превръщат в акцент и променят излъчването на стаята.
Малките детайли в обзавеждането-1

Различните вази, статуетки и фруктиери могат да направят така, че дома ни да изглежда свеж, пъстър, строг или изтънчено-аристократичен. Те ни помагат да променим обзавеждането без да се налага да пребоядисваме, подменяме мебелите и друг вид изтощителни ремонти.

Декоративните възглавници са комбинация от естетика и функционалност. Да вземем например бежовото или сиво канапе, което имате в хола. Ако поставите върху него възглавнички в ярък цвят, те ще го превърнат в акцент. Освен това, когато се отпуснете пред телевизора, ще ви помогнат да релаксирате.

Разпилени на пода в хола, обзаведен в хай-тех стил, ще внесат оригиналност и артистичност. Освен това са изключително удобни когато се съберете с приятели.

За по-голяма функционалност може да поръчате възглавничките със сменящи се калъфи. Така десените ще са различни, а и ще ги поддържате по-лесно. Различните щампи и декорации, като шнурове и пайети, например, ще ги направят още по-оригинални.

Всичко зависи от стила на обзавеждане - при класическия бароков интериор заложете на пищните възглавници - в сатенен вариант, със шнурове, в злато или сребро. При минимализма предпочитайте едноцветните варианти - бяло, черно, червено или оранжево. За натуралния стил удачно е да изберете топли, земни тонове (зелено, кафяво, охра и т.н.) или десен на цветя. За детската естествено ще заложите на анимационни герои.

За да получите цялостна и завършена промяна, добре е да комбинирате няколко акцента - например оранжеви възглавнички с пердета и ваза в същия цвят. Другият комплект е добре да бъде в коренно различен цвят - например синьо. Така ще може да променяте излъчването на стаята и според сезона - лятото, когато се нуждаете от прохлада, ще заложите на синьото, а есента и зимата - на оранжевото.

Всъщност всичко е въпрос на лични предпочитания и вкус, както и на запазване на цветовата хармония в помещението. Заложете на това, което ви харесва и освободете фантазията си.

източник stroi.log.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: обзавеждане, аксесоари, дизайн, декорация, идеи, съвети,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot