Реклама

Статии

Вакуумните слънчеви колектори - ефективност и често задавани въпроси

Вакуумните слънчеви колектори - ефективност и често задавани въпроси

Вакуумните слънчевите колектори са най-енергоспестяващият начин за получаването на топла вода за битовите нужди за домакинствата. Предлаганите от Емде Солар модели слънчеви колектори са от най–новото технологично поколение, като техния дизайн позволява улавянето и усвояването на 98 % от слънчевите лъчи, като получената енергия се предава без значителни загуби.
категорияИзолация и отопление коментари0 Коментара видяли3813 Видяно Харесали19 Гласа
Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа

Високоговорителите: Характеристики, видове и начин на работа

Накратко, какво са те - устройства, които служат за преобразуване на променливия ток в звукови вълни. И нека започнем от основните показатели, характеризиращи работата им. Това са чувствителност, коефициент на полезно действие, номинална мощност, честотна характеристика и характеристика на насоченост.
категорияЧерна техника коментари0 Коментара видяли7932 Видяно Харесали8 Гласа
Букет от разноцветни яйца

Букет от разноцветни яйца

Когато ни обземе празничната еуфория и желаем да украсим всичко за празника.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли5019 Видяно Харесали6 Гласа
Ще купуваш плочки и ще ремонтираш баня...

Ще купуваш плочки и ще ремонтираш баня...

Когато си купувате плочки, винаги купувайте с около 10-15% повече от предвиденото. Това се прави с цел, при евентуален ремонт след време да имате от същите плочки за подмяна. :: Винаги купувайте количествата наведнъж, т.е. да не се налага да до купувате, тъй като през този период плочките от вашата партида може да са свършили.
категорияАрхитектурни решения коментари0 Коментара видяли20109 Видяно Харесали8 Гласа
Поставяне на подова настилка

Поставяне на подова настилка

Ако имате радиатори в стаята, има няколко лесни стъпки, които можете да следвате, за да поставите правилно паркета около тръбите на парното. Просто ги следвайте!
категорияАрхитектурни решения коментари0 Коментара видяли5959 Видяно Харесали5 Гласа
Битови електротехнически стоки

Битови електротехнически стоки

Към групата на битовите електротехнически стоки спадат електроинсталационните материали и кабелните изделия, електрическите лампи, електродвигателните и електронагревателните уреди.
категорияИзолация и отопление коментари0 Коментара видяли9488 Видяно Харесали7 Гласа
Как се избира Дограма

Как се избира Дограма

Захванете ли се да строите, или пък да правите основен ремонт на жилището, си едно от най-важните решения който трябва да вземете, е изборът на дограмата. Правилният избор е изключително важен за външния вид на сградата, комфорта в помещенията, от него в голяма степен ще зависи сметката ви за отопление и не на последно място колко ще ви струва самата дограма – в момента на покупката и с натрупване през годините в резултат на нейната поддръжка.
категорияИзолация и отопление коментари0 Коментара видяли10395 Видяно Харесали13 Гласа
Демонтаж и замяна на тоалетна чиния тип моноблок

Демонтаж и замяна на тоалетна чиния тип моноблок

Демонтаж на стара тоалетна и замяната и с нова на същото място е нещо по силите на всеки домашен майстор. Ние ще ви покажем как да го направите .
категорияСтроителство и ремонти коментари1 Коментара видяли27926 Видяно Харесали20 Гласа
 Какъв цвят да изберем за стените си

Какъв цвят да изберем за стените си

Настроението в дома зависи много от цветовата гама на стените
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли12908 Видяно Харесали11 Гласа
Декорация с тампон

Декорация с тампон

Тази техника е отдавна познат и разпространен начин за изработка на покритие върху стената. Тя се базира на т. нар. "sponging" (sponge от английски език – гъба, тампон, сюнгер).
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли11259 Видяно Харесали6 Гласа
Поправяне на тоалетни Смяна на изпускателната клапа

Поправяне на тоалетни Смяна на изпускателната клапа

Ако течът в тоалетната е причинен от клапан, чието гумено уплътнение пропуска, можем да го сменим с три лесни стъпки! Само следвайте съветите, изброени по-долу!
категорияСтроителство и ремонти коментари0 Коментара видяли6785 Видяно Харесали5 Гласа
 Интериор с мъжки характер

Интериор с мъжки характер

Няма съмнение, че интериорът на дома отразява в пълна степен характера на неговите обитатели
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли8500 Видяно Харесали5 Гласа
Уюта на малкото жилище

Уюта на малкото жилище

Ако помещенията в жилището ви са малки, сигурно сте се сблъскали с нелеката задача да ги обзаведете с всичко необходимо, като избегнете претрупването с мебели.
категорияАрхитектурни решения коментари0 Коментара видяли9909 Видяно Харесали7 Гласа
Боядисване на радиатори

Боядисване на радиатори

Радиаторите с водно отопление се нагряват до около 70— 80° С, а тези с пара – до около 100° С. Ето защо те трябва да се боядисват с алкидни бои, които са устойчиви при тези температури.
категорияСтроителство и ремонти коментари0 Коментара видяли5752 Видяно Харесали5 Гласа
Какъв е цветът на вашия дом?

Какъв е цветът на вашия дом?

Често на страниците на нашия вестник, а и в изказвания на водещи дизайнери, все по-често се говори за значението на цветовете в интериора и как те влияят на настроението ни. Ще прибавим някои от новите трактовки по тази тема.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли6668 Видяно Харесали6 Гласа

Реклама

Идеи

ВКак да направим външно огнище

Как да направим външно огнище

Дори и лятото външното огнище винаги е мястото, около което се събират всички, То не само ще топли вас и гостите ви, но и ще дапринесе за уюта в атмосферата.
ВДизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

Дизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

За по-просторните спални, при които ще отнеме дни, за да бъдат пребоядисани, можете да внесете допълнително цвят чрез аксесоарите, мебелировката и материите. В тази спалня например изборът на дизайнера е паднал върху тъкани с флорални и геометрични мотиви в пастелно синьо.
ВИдеи за малък офис вкъщи

Идеи за малък офис вкъщи

Пространството в къщи става все по-ограничено с нарастването на потребителските навици на обществото ни. Затова е трудно да се намери поне още едно свободно ъгълче ако сме решили да си направим малко работно пространство.
ВИдейни купи за плодове

Идейни купи за плодове

Разчупете обстановката в дома с тези интересни фруктиери.
ВГрадински люлки

Градински люлки

Градинската люлка не е обикновена мебел, на която сядаме и се люлеем – тя е едно малко късче от рая, където можем да прекараме незабравими и релаксиращи моменти.
ВИнтериор в тъмни цветове

Интериор в тъмни цветове

Използвани по правилния начин, тъмните цветове могат да бъдат едно стилно дизайнерско решение.
ВИздигане на покрив

Издигане на покрив

Как се издига покрив стъпка по стъпка.
ВЕфектни дизайнерски полилеи

Ефектни дизайнерски полилеи

Ръчно изработени лампи,които са подходящи както за феновете на домашната ретро декорация така и за елегантния модерен интериор.
ВФонтани за градината

Фонтани за градината

Искряща форма, звук и игра на светлината. Фонтанът завладява вниманието ни като разкошна и оживяваща част на пространството. Появили са се още по времето на Вавилон във висящите Градини на Семирамида. Освежавали са и Градините на средиземноморския бряг още в древността. Днес съществуват многобройни негови разновидности.
ВАлуминиеви парапети

Алуминиеви парапети

Парапетите или елементи от тях се използват навсякъде в сградата, както вън - за тераси и балкони, перила пред ниски прозорци, така и вътре - за стълбища, преграждане на помещения, ръкохватки покрай стените.
ВДекоративни камъни - THERMOSTONE

Декоративни камъни - THERMOSTONE

Представяме ви един от най-новите продукти на българския строителен пазар, който със сигурност ще предизвика вниманието ви. Ако искате впечатляващо да облицовате фасадата на къщата си, да изградите в хола или спалнята "арт декоративна" стена, да подчертаете своята индивидуалност и стил - край басейна или на барбекюто в градината - не се колебайте. Със сигурност ще направите своя оптимален избор, защото декоративните камъни и тухли Thermostone се отличават от предлаганите на пазара подобни покрития със своите качества и се произвеждат в България /гр. Нова Загора/ по утвърдена и изпитана вече на испанския пазар технология. Декоративните камъни Thermostone притежават: - високи якостни характеристики - ниско тегло, което елиминира необходимостта от допълнително подсилване или подзиждане на стените, върху които се поставят - ниска хигроскопичност - екологичност - широк асортимент от цветове и дизайн - лесен и бърз монтаж със стандартни лепила за теракот, гранитогрес или стандартна циментова смес - намаляват въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи
ВДиван от пиксели

Диван от пиксели

Имате стар диван и нужда от нова тапицерия? Ако сте артист по душа и разполагате с много време, можете сами да си спретнете такъв дизайн, който да развесели и огрее стаята в дома ви.
ВЛуксозни кухни

Луксозни кухни

Мечтата на всеки готвач. Разположението на уредите и обзавежданет винаги е направено така, че да отговаря на операциите при приготвяне на храната.
ВПреди и След: Детска стая в сребристо

Преди и След: Детска стая в сребристо

Понякога се налага помещенията в дома ни да променят своята функционалност, за да задоволят текущите нужди на домакинството. Ето например тази спалня е превърната в уютна детска (и бебешка) стая, като част от мебелите са запазени, а част от интериора е освежен.
ВРеновация на стол от всекидневна

Реновация на стол от всекидневна

За основа е използван стар стол с кожена тапицерия, чиято конструкция е здрава, но чиято тапицерия е извехтяла и скъсана. С малко боя, нова тапицерия и голямо количество въображение столът е превърнат в красива нова мебел.Дървените части на стола са пребоядисани в светли нюанси, а старата тапицерия е заменена с нова, в свеж оранжев оттенък. Върху седалката пък е поставена възглавничка за сядане с дълги воали.

Клип

Направи си сам батерия от лимони
Play
коментари0 Коментара Видяно3412 Видяно Харесали Харесали

Реклама