Мисия Моят ДомМисия Моят Дом Да Знаеш КакДа Знаеш Как Онлайн магазин - Да Знаеш КакОнлайн Магазин

Реклама

Статии

8 прости правила за градинарството

8 прости правила за градинарството

Каквито и сериозни проблеми да имате с поддържането на вашата градина, можете лесно да ги отстраните с помощта на нашата серия прости решения на най-често срещаните от тях.
категорияОзеленяване и екстериор коментари0 Коментара видяли14031 Видяно Харесали16 Гласа
Как да премахнете петната от ламинираните кухненски плотове

Как да премахнете петната от ламинираните кухненски плотове

Пластмасовите ламинатни плотове за кухнята са предпочитани заради издръжливостта си и лесното почистване. И въпреки всичко, понякога петната по тях не се почистват само с едно избърсване. Именно такива петна можете да почиствате по начина, показан по-долу.
категорияЗа любопитните коментари0 Коментара видяли9822 Видяно Харесали6 Гласа
Организационна дъска за тийнейджърската ста

Организационна дъска за тийнейджърската ста

Когато детето поотрасне, то иска да обзаведе стаята си по свой вкус, като обикновено се спира на разноцветни, ярки и нестандартни аксесоари. Ето един лесен проект, който можете да направите заедно с него – дъска за бележки, снимки и съобщения, направена от разноцветни коркови кръгчета. Големината на дъската, броят и размерите на кръгчетата, както и цветовете, които ще използвате, зависят от индивидуалния вкус и желание на детето.
категорияМебели и обзавеждане коментари0 Коментара видяли5799 Видяно Харесали6 Гласа
Блестящ снежинков гирлянд

Блестящ снежинков гирлянд

Със своята въображаема геометрична форма,деликатните снежинки са идеалното вдъхновение за зимен проект.Направете вашия хол с гирлянд от венци на блестящи снежинки.За да се постигне блясък ,потупайте с връхчето на гъба по лепило-апликатор,а след това поръсете с брокат.Изтръскайте излишъка и оставете да изсъхне,нанижете със сатенена панделка.Закрепете за камина или на стената,по ваш избор.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли6010 Видяно Харесали6 Гласа
Цветният бордюр създава настроение

Цветният бордюр създава настроение

Свикнали сме да живеем с граници, да очертаваме периметри и да маркираме територии. Така е и с пътечките в градината, алеите в парка. Очертаваме ограниченията в пространството с камъни, огради, решетки. Същото практикуваме и по отношение на духовните ни граници.
категорияОзеленяване и екстериор коментари0 Коментара видяли8209 Видяно Харесали8 Гласа
Коледна украса с плодове

Коледна украса с плодове

За разлика отпреди 2 десетилетия, в момента пазарите и супермаркетите предлагат неизброими количества и видове свежи плодове, които да сложите на празничната трапеза. Ако имате възможност, можете да използвате част от плодовете и в празничната декорация на своя дом – освен, че ще добавят към интериора цвят и аромат, след това винаги можете да изядете декорацията.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли9807 Видяно Харесали5 Гласа
Ремонт на апартамент за сметка на наема

Ремонт на апартамент за сметка на наема

За наематели
категорияСтроителство и ремонти коментари0 Коментара видяли1584 Видяно Харесали6 Гласа
Зимна градина

Зимна градина

През зимата, когато природата изглежда гола и пуста, копнежът за повече зеленина в жилището се засилва. Зимната градина разширява жилището с една зелена стая, подобрява климата, като го обогатява с кислород и по-висока влажност на въздуха. Едновременно с това се пести енергия от съхранената в стъклената къщичка слънчева светлина. Остъкляването на балкона или верандата е най-простото разрешение на въпроса. То може да се осъществи както при едноетажни, така и при многоетажни къщи и жилищни блокове.
категорияОзеленяване и екстериор коментари0 Коментара видяли9843 Видяно Харесали6 Гласа
Облицоване на стена - Поставяне на плочки около препятствия – около водосточните тръби

Облицоване на стена - Поставяне на плочки около препятствия – около водосточните тръби

Докато облицоваме стените си с плочки, трябва да внимаваме с препятствията по повърхността като например водосточните тръби. Като следваме стъпките, описани по-долу, ние заедно ще поставим плочките около тръбите.
категорияАрхитектурни решения коментари0 Коментара видяли10582 Видяно Харесали6 Гласа
Направете си сами огледална масичка за кафе

Направете си сами огледална масичка за кафе

Създайте ефектна фокусна точка – огледална масичка за кафе в сребристо, която не само ще краси дома Ви, но и ще разпръсква светлината из цялото помещение. Основата на масичката е обикновена, лесна за сглобяване дървена кутия, а облицовката – от скосени огледални плочки с размери около 30 х 30 см. По свой избор можете да поставите облицовка върху цялата повърхност на масичката или пък само отгоре/ отстрани.
категорияМебели и обзавеждане коментари0 Коментара видяли9157 Видяно Харесали6 Гласа
Релефна шаблонна украса

Релефна шаблонна украса

Като цяло шаблонният дизайн е един от най-бързите и лесни начини да освежите интериора си. Ефектът обаче е далеч по-силен, когато става въпрос за релефен шаблон. Резултатът е зашеметяващ, особено що се отнася до минималните усилия, които ще положите по време на работата.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли10813 Видяно Харесали5 Гласа
 Нискоенергийна къща

Нискоенергийна къща

Нискоенергийната къща е привлекателна възможност главно поради две причини: по-евтино и по-чисто за околната среда отопление. Използваната в сградите енергия е сред факторите, увеличаващи замърсяването на околната среда. Наличните данни за САЩ дават представа за това. 35% от изразходваната от населението енергия в САЩ отива за отопление или охлаждане на сградите.
категорияАрхитектурни решения коментари0 Коментара видяли7268 Видяно Харесали7 Гласа
Старателно планиране

Старателно планиране

Съчетанието на цветовете не е магьосничество. Преди да пристъпите към действие най-добре е да съберете повече идеи и примери. Това може да са парчета от стари мостри на фирмите за обзавеждане, картинки от списания, парчета тапети или декоративни салфетки от хартия.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли5321 Видяно Харесали5 Гласа
Няколко основни къмпинг съвета

Няколко основни къмпинг съвета

Вашата къмпинг ваканция може да бъде едно прекрасно преживяване за вас, семейството и приятелите ви. Съветите, които ще ви дадем тук, ще ви гарантират една незабравима почивка!
категорияСпорт и Туризъм коментари0 Коментара видяли5707 Видяно Харесали6 Гласа
Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата

Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата

Направете си сами цяло "ято" белоснежни гълъби с маслинова клонка в човката. Тази лесна и красива направи си сам украса за елхата за коледните празници може да се превърне символ на надеждата за здраве и щастие и през новата година. С така получените хартиени гирлянди можете да украсите не само коледното дръвче, но и цялото помещение – стените, мебелите, прозорците и прочее.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли10015 Видяно Харесали6 Гласа

Реклама

Идеи

ВМодерните строителни материали

Модерните строителни материали

МАРИСАН е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството.
ВЛуксозни кухни

Луксозни кухни

Мечтата на всеки готвач. Разположението на уредите и обзавежданет винаги е направено така, че да отговаря на операциите при приготвяне на храната.
ВКак да направим външно огнище

Как да направим външно огнище

Дори и лятото външното огнище винаги е мястото, около което се събират всички, То не само ще топли вас и гостите ви, но и ще дапринесе за уюта в атмосферата.
ВКак да изберем входна врата?

Как да изберем входна врата?

Входната врата е лицето на дома ви. Тя е първото нещо, което вашите гости ще видят. Изберете такава, която да подхожда на вашия дом и вкус.
ВДизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

Дизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

За по-просторните спални, при които ще отнеме дни, за да бъдат пребоядисани, можете да внесете допълнително цвят чрез аксесоарите, мебелировката и материите. В тази спалня например изборът на дизайнера е паднал върху тъкани с флорални и геометрични мотиви в пастелно синьо.
ВМебел за баня с принт стъкло и стъклено огледало

Мебел за баня с принт стъкло и стъклено огледало

Представяме ви уникален мебел за баня, окачен долен шкаф с чекмедже с плавно прибиране, принт стъкло по поръчка и стъклено огледало. Изработен от влагоустойчив MDF, с бяло гланцово покритие. Порцеланова мивка без смесител. Принт стъклото в комбинация с дизайнерско стъклено огледало превръщат този мебел в истинско бижу, което прави вашата любима баня неповторима.
ВПреди и След: Детска стая в сребристо

Преди и След: Детска стая в сребристо

Понякога се налага помещенията в дома ни да променят своята функционалност, за да задоволят текущите нужди на домакинството. Ето например тази спалня е превърната в уютна детска (и бебешка) стая, като част от мебелите са запазени, а част от интериора е освежен.
ВОкачени тавани за детска стая

Окачени тавани за детска стая

Окачен таван със скрито осветление подходящ за детска стая
ВИнтересни завеси от стара кувертюра

Интересни завеси от стара кувертюра

Старата цветна кувертюра на геометрични шарки е перфектен материал за направа на ефектни завеси. Тя е срязана надве по дължина, за да се направят двата панела на завесите, а в горната им част са оформени илици за окачване на панелите върху корниза. През илиците са промушени цветни ленти, които се прехвърлят над корниза и се завързват на панделка.
В10 съвета за лепенето на тапети

10 съвета за лепенето на тапети

Тапетите се връщат на мода. Вече има всякакви видове релефни, миещи се и дори течни тапети. Правилният избор може много да допринесе за дизайна на дадено помещение.
ВИздигане на покрив

Издигане на покрив

Как се издига покрив стъпка по стъпка.
ВИдейни купи за плодове

Идейни купи за плодове

Разчупете обстановката в дома с тези интересни фруктиери.
ВРеновация на помощна масичка

Реновация на помощна масичка

Вместо готова странична масичка,за проекта е използвано старо столче – стълба и стара кръгла рамка за картини. Добавена е и шперплатова плоскост, срязана по размер, за да пасне във вътрешността на рамката.Всички части са пребоядисани в свеж розов цвят, а плотът на масичката, предварително закован с пирончета към рамката, е боядисан в бананово. Върху него с подходящ шаблон е оформена декорация в розово. Двете съставни части на масичката са залепени здраво една към друга, а като допълнение е поставена мека облицовка върху рамката.
ВДървена кутия за рецепти

Дървена кутия за рецепти

Ръчно изработена кутия за рецепти,която е голям помощник в кухнята на всеки готвач.Всяка кутия има 12 разделители и 24 карти за рецепта.
ВКокетна градинка пред дома

Кокетна градинка пред дома

В оптималното разполагане на декоративната растителност до голяма степен се крие ключът към създаване на красива градина.

Клип

Как да запалим огъня в камината?
Play
коментари0 Коментара Видяно6282 Видяно Харесали Харесали

Реклама