Мисия Моят ДомМисия Моят Дом Да Знаеш КакДа Знаеш Как Онлайн магазин - Да Знаеш КакОнлайн Магазин

Реклама

Статии

Символи за пластмасите

Символи за пластмасите

Постарахме се да ви запознаем с основните символи, които можем да срещнем по етикетите на стоките и неусетно достигнахме до един от най-проблемните продукти – пластмасите. При тях ще видим най-странните символи и най-вероятно няма да ги разберем. А дори и да се постараем да научим коя пластмаса за какво се използва и за какво се рециклира няма да ни върши особено голяма работа, защото все още разделното събиране на боклук не е навлязло повсеместно и безкомпромисно.
категорияЗа любопитните коментари0 Коментара видяли6023 Видяно Харесали6 Гласа
Оцветяване на яйца с плат на дупки

Оцветяване на яйца с плат на дупки

От край време в нашето семейство си имаме традиция да украсяваме великденските яйца по малко по-нетрадиционен начин.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли4831 Видяно Харесали6 Гласа
Как да си направите сами градинска люлка

Как да си направите сами градинска люлка

Градинската люлка не е обикновена мебел, на която сядаме и се люлеем – тя е едно малко късче от рая, където можем да прекараме незабравими минути в почивка и размисъл. Ако и Вие искате да разполагате с такова място, но по една или друга причина искате да си го направите сами, то този проект може да Ви бъде от полза.
категорияОзеленяване и екстериор коментари0 Коментара видяли15322 Видяно Харесали11 Гласа
Вечерна градина

Вечерна градина

Създайте в двора си екзотична и уютна градинка, в която да прекарвате топлите летни вечери с близките и приятелите си.
категорияОзеленяване и екстериор коментари0 Коментара видяли8867 Видяно Харесали7 Гласа
Петте мириса на Коледа

Петте мириса на Коледа

Коледа наближава, а с нея и празничното настроение. Не само психолозите го казват, но е истина – ние се влияем от миризмите, а коледното настроение идва с мириса на Коледа!
категорияЗа любопитните коментари0 Коментара видяли4702 Видяно Харесали5 Гласа
Кепенците създават характера на фасадата

Кепенците създават характера на фасадата

Специфичният и запомнящ се облик на къщата много често се дължи на един характерен и безспорно чаровен детайл, който с времето сме поотвикнали да виждаме – кепенците. Изглежда, че незаслуженото забвение, в което е изпаднал този красив архитектурен елемент, се дължи преди всичко на крайния, довършителен етап от строежа на къщата, когато вече сме емоционално и финансово изтощени, и компромисите с елементите за декорация са съвсем естествено последствие. Но струва ли си да се лишаваме от нещо толкова красиво и същевременно практично?
категорияАрхитектурни решения коментари1 Коментара видяли8962 Видяно Харесали11 Гласа
Материали - винтове

Материали - винтове

Ето някои други материали.
категорияИнструменти коментари0 Коментара видяли4577 Видяно Харесали6 Гласа
Тапетите -  фон на картината на вашето жилище

Тапетите - фон на картината на вашето жилище

Интериорът на вашия апартамент е съставен от много елементи, а за фон на “картината” на жилището служат, разбира се, тапетите. Изборът на тапети за дома е много отговорна задача – с тяхна помощ може визуално да коригирате размерите на помещението, да скриете недостатъците, и, да придадете определено настроение. Имайте пред вид, че тапетите в апартамента трябва хармонично да се съчетават с мебелите и предметите от декора.
категорияАрхитектурни решения коментари11 Коментара видяли39874 Видяно Харесали15 Гласа
Повече цвят в спалнята

Повече цвят в спалнята

Традициите чаршафите да са бели, стените да са бели и всичко в спалнята да е бяло и скучно отдавна се отричат и цветът навлиза дори в това интимно и много лично за всеки човек кътче на покой и нощна забава.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли5012 Видяно Харесали6 Гласа
Митове относно мебелите от дърво

Митове относно мебелите от дърво

Всички сме чували какви ли не твърдения за мебелите в бита ни. Време е да разберем кои от тях са истина и кои - само митове.
категорияМебели и обзавеждане коментари0 Коментара видяли8496 Видяно Харесали7 Гласа
Релефна шаблонна украса

Релефна шаблонна украса

Като цяло шаблонният дизайн е един от най-бързите и лесни начини да освежите интериора си. Ефектът обаче е далеч по-силен, когато става въпрос за релефен шаблон. Резултатът е зашеметяващ, особено що се отнася до минималните усилия, които ще положите по време на работата.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли10847 Видяно Харесали5 Гласа
Преливащ нюанс върху стената

Преливащ нюанс върху стената

Лесна за направа декорация за стената, базирана върху монохроматична цветова схема. Туй като е създадена въз основа на близки, преливащи нюанси, декорацията е едновременно елегантна и ненатрапчива, и може да се превърне в чудесен фон за по-ярки мебели или аксесоари. Техниката е съвсем лесна, но ефектът е страхотен – нанесени са несиметрично 3 нюанса (от най-тъмен, през среден до най-светъл) на един и същ цвят, така че да градират във височина.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли9213 Видяно Харесали7 Гласа
Идеи за допълнително място за съхранение на вещите

Идеи за допълнително място за съхранение на вещите

Ако имате малко по-добри умения в областта на шиенето, този проект може да се превърне в истинско удоволствие. Можете да си направите сами римски щори, с които да украсите прозорците в дома си. Проектът никак не е сложен и изисква само малко усилия и желание.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли8854 Видяно Харесали13 Гласа
Избор на подходящи винтове

Избор на подходящи винтове

Дюбелът и винтът вървят заедно. Когато винтовете са с прекалено малък диаметър, тогава не може да се постигне желаната устойчивост.
категорияИнструменти коментари0 Коментара видяли4173 Видяно Харесали5 Гласа
Полезни съвети за кухнята

Полезни съвети за кухнята

Всеки готвач се е сблъсквал с ужасната бъркотия в кухнята. Понякога е трудно бързо и евтино да почистим след готвене. Ето няколко съвета, как може да стане това без излишни разходи:
категорияЗа любопитните коментари0 Коментара видяли9451 Видяно Харесали7 Гласа

Реклама

Идеи

ВИнтересни завеси от стара кувертюра

Интересни завеси от стара кувертюра

Старата цветна кувертюра на геометрични шарки е перфектен материал за направа на ефектни завеси. Тя е срязана надве по дължина, за да се направят двата панела на завесите, а в горната им част са оформени илици за окачване на панелите върху корниза. През илиците са промушени цветни ленти, които се прехвърлят над корниза и се завързват на панделка.
ВЕфектни дизайнерски полилеи

Ефектни дизайнерски полилеи

Ръчно изработени лампи,които са подходящи както за феновете на домашната ретро декорация така и за елегантния модерен интериор.
ВФонтани за градината

Фонтани за градината

Искряща форма, звук и игра на светлината. Фонтанът завладява вниманието ни като разкошна и оживяваща част на пространството. Появили са се още по времето на Вавилон във висящите Градини на Семирамида. Освежавали са и Градините на средиземноморския бряг още в древността. Днес съществуват многобройни негови разновидности.
ВРязане и направа на фаска на пластмасови тръби

Рязане и направа на фаска на пластмасови тръби

Рязане и направа на фаска за пластмасови тръби - две операции по рязане и направа на фаска с най-различни инструменти ... Нашият нов уникален по рода си продукт - Диамантен диск 2 in 1 за рязане и направа на фаска - Ви спестява време и пари !
ВРеновация на стол от всекидневна

Реновация на стол от всекидневна

За основа е използван стар стол с кожена тапицерия, чиято конструкция е здрава, но чиято тапицерия е извехтяла и скъсана. С малко боя, нова тапицерия и голямо количество въображение столът е превърнат в красива нова мебел.Дървените части на стола са пребоядисани в светли нюанси, а старата тапицерия е заменена с нова, в свеж оранжев оттенък. Върху седалката пък е поставена възглавничка за сядане с дълги воали.
ВМултифункционални контакти

Мултифункционални контакти

Контакти с 5 гнезда за зареждане както на едни така и на повече уреди без да бъде необходимо използването на разклонител.
ВИздигане на покрив

Издигане на покрив

Как се издига покрив стъпка по стъпка.
ВКак да изберем входна врата?

Как да изберем входна врата?

Входната врата е лицето на дома ви. Тя е първото нещо, което вашите гости ще видят. Изберете такава, която да подхожда на вашия дом и вкус.
ВПреди и След: Детска стая в сребристо

Преди и След: Детска стая в сребристо

Понякога се налага помещенията в дома ни да променят своята функционалност, за да задоволят текущите нужди на домакинството. Ето например тази спалня е превърната в уютна детска (и бебешка) стая, като част от мебелите са запазени, а част от интериора е освежен.
В10 съвета за лепенето на тапети

10 съвета за лепенето на тапети

Тапетите се връщат на мода. Вече има всякакви видове релефни, миещи се и дори течни тапети. Правилният избор може много да допринесе за дизайна на дадено помещение.
ВДиван от пиксели

Диван от пиксели

Имате стар диван и нужда от нова тапицерия? Ако сте артист по душа и разполагате с много време, можете сами да си спретнете такъв дизайн, който да развесели и огрее стаята в дома ви.
ВДекоративни камъни - THERMOSTONE

Декоративни камъни - THERMOSTONE

Представяме ви един от най-новите продукти на българския строителен пазар, който със сигурност ще предизвика вниманието ви. Ако искате впечатляващо да облицовате фасадата на къщата си, да изградите в хола или спалнята "арт декоративна" стена, да подчертаете своята индивидуалност и стил - край басейна или на барбекюто в градината - не се колебайте. Със сигурност ще направите своя оптимален избор, защото декоративните камъни и тухли Thermostone се отличават от предлаганите на пазара подобни покрития със своите качества и се произвеждат в България /гр. Нова Загора/ по утвърдена и изпитана вече на испанския пазар технология. Декоративните камъни Thermostone притежават: - високи якостни характеристики - ниско тегло, което елиминира необходимостта от допълнително подсилване или подзиждане на стените, върху които се поставят - ниска хигроскопичност - екологичност - широк асортимент от цветове и дизайн - лесен и бърз монтаж със стандартни лепила за теракот, гранитогрес или стандартна циментова смес - намаляват въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи
ВИдейни купи за плодове

Идейни купи за плодове

Разчупете обстановката в дома с тези интересни фруктиери.
ВИнтериор в тъмни цветове

Интериор в тъмни цветове

Използвани по правилния начин, тъмните цветове могат да бъдат едно стилно дизайнерско решение.
ВМасичката за кафе: Преди трансформацията

Масичката за кафе: Преди трансформацията

Няколко стратегически направени изрязвания са в състояние да превърнат тази старинна мебел в модерна масичка за кафе. Краката са скъсени с около 1/3, а страничните сгъваеми части на плота са изрязани наполовина, като са оформени красиви декоративни извивки.Масичката е пребоядисана в свеж оранжев нюанс, а плотът й е декориран с декупаж в ярки цветове и едри шарки. Интериорът е допълнен и от ажурен метален поднос върху холната масичка, както и от ваза с цветен букет.

Клип

Как да поправим счупена тухла
Play
коментари0 Коментара Видяно2475 Видяно Харесали Харесали

Реклама