Мисия Моят ДомМисия Моят Дом Да Знаеш КакДа Знаеш Как Онлайн магазин - Да Знаеш КакОнлайн Магазин

Реклама

Статии

Пневматично и електрозадвижване

Пневматично и електрозадвижване

По правило електромоторите произвеждат въртеливо движение. Според вида на инструмента това въртеливо движение трябва да се промени чрез допълнителен преобразувател, например при триони с тясна лента да стане махаловидно движение, а при шлифовъчните машини да се преобразува в ротационно или осцилиращо движение.
категорияИнструменти коментари0 Коментара видяли4905 Видяно Харесали5 Гласа
Елегантна стенна облицовка от фурнир

Елегантна стенна облицовка от фурнир

Ако харесвате вида на дървесината, но не искате да пръскате купища пари за дървени аксесоари за своя дом, то има и по-евтин начин да постигнете същия ефект.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли14277 Видяно Харесали14 Гласа
Всичко накратко

Всичко накратко

Ето някои от най- често използваните крепежни елементи.
категорияИнструменти коментари0 Коментара видяли4282 Видяно Харесали6 Гласа
Защо има конденз по стъклата?

Защо има конденз по стъклата?

Как да избегнем появата на конденз по стъклата? Как да намалим разходите за отопление?
категорияСтроителство и ремонти коментари0 Коментара видяли9541 Видяно Харесали10 Гласа
Как да си направите сами

Как да си направите сами "камъчета" за украса от вълна

Преди време една френска дизайнерка създаде колекция от филцови "камъни" за украса на дома – с различни размери, форма и цвят. Идеята, превъплътила иначе студения и твърд камък в нещо меко и топло, бързо събра почитатели. Ако и Вие харесвате вида на тази толкова сполучлива имитация, може би ще поискате и Вие да притежавате в дома си нещо подобно. Ние Ви предлагаме един много лесен, но много ефектен проект, с чиято помощ можете сами да си направите цяла купа с меки "камъчета" – разбира се, така получената декорация вероятно няма да бъде с много големи размери, но пък сами можете да се уверите в красотата й.
категорияМебели и обзавеждане коментари0 Коментара видяли6430 Видяно Харесали7 Гласа
Поддържане на дървото

Поддържане на дървото

Дървото е естествен материал, който под влияние на различни фактори може да загуби красивия си външен вид и дори да се разруши. Най-големите му врагове са дървоядните насекоми, гъбичките по кората, атмосферните влияния. За да запазим добрия вид на дървото за по-дълго време, трябва да го защитим.
категорияАрхитектурни решения коментари1 Коментара видяли5105 Видяно Харесали7 Гласа
Декоративна вълнена ваза за декорация

Декоративна вълнена ваза за декорация

Освежете скучните и стандартни вази в дома си бързо и лесно. Създайте интересен аксесоар за интериорите само с помощта на стара ваза и малко цветна прежда. Най-важното в случая е, че при този проект се използва евтин материал (можете например да използвате остатъци от прежда от друг проект) и нещо, което иначе бихте изхвърлили на боклука (старите вази).
категорияЗанаяти коментари1 Коментара видяли8620 Видяно Харесали7 Гласа
Сглобяване на дървен стол

Сглобяване на дървен стол

Цветната палитра в градините ви може да се разнообрази с различните видове градински столове. Ще направим демонстрация как се сглобяват частите на дървен градински стол.
категорияМебели и обзавеждане коментари0 Коментара видяли4557 Видяно Харесали6 Гласа
 За радиаторите: аломиниевите - елегантни, чугунените - дълготрайни, панелните - евтини

За радиаторите: аломиниевите - елегантни, чугунените - дълготрайни, панелните - евтини

Става въпрос не за електрически радиатори, а за такива, които са част от водни или парни отоплителни системи. Тези системи може да се захранват централно от тецове. Може и да са с котле в жилището, което се загрява чрез твърдо или течно гориво или пък чрез други енергийни източници.
категорияИзолация и отопление коментари2 Коментара видяли6820 Видяно Харесали5 Гласа
Инструменти за боядисване

Инструменти за боядисване

Качественото боядисване зависи от няколко фактора
категорияИнструменти коментари0 Коментара видяли8997 Видяно Харесали10 Гласа
Декорация върху щорите

Декорация върху щорите

Ако сте изморени от старите и скучновати щори в дома си, имате пред себе си две решения – едното е да ги смените, а другото е да ги освежите. Първият вариант разбира се е по-лесен, но пък най-често е и по-скъп. Вторият изисква малко повече време, но пък е по-евтин и е отражение на Вашата творческа енергия и ентусиазъм. Ние Ви предлагаме няколко проекта за декорация на щорите с помощта на щампи и малко боя. Ето и още 2 проекта, които можете да изпълните.
категорияМебели и обзавеждане коментари0 Коментара видяли11107 Видяно Харесали7 Гласа
Декорация на саксии

Декорация на саксии

Не винаги саксиите, които имаме се вписват в интериора на къщата ни. Понякога ни се иска те да не са толкова пластмасови или еднотипни, пък не ни се ще да отделяме средства за закупуване на уникати. Решението е едно – направете сами уникат.
категорияДизайн и декорация коментари0 Коментара видяли11397 Видяно Харесали12 Гласа
Слънчеви колектори тип

Слънчеви колектори тип "Направи си сам"

Голяма част от домакинствата в България живеят в блокове. Те могат да закупят слънчев колектор терасен тип, който е специална разработка на "Solar Home". Удобен е за инсталация на тераса заради подходящите му форма и габарити. Оразмеряването е съобразено с размерите на стандартна тераса и е незаменим източник за безплатна енергия от слънцето.
категорияИзолация и отопление коментари0 Коментара видяли16099 Видяно Харесали25 Гласа
Зазимяване на градински растения

Зазимяване на градински растения

Зазимяването обхваща всички дейности, свързани с опазването на почвата, корените, плодовете и листата на растенията от измръзване. Към това спада полагането на задържащи топлината материали като тор и мулч или покриването със слама и чували.
категорияОзеленяване и екстериор коментари0 Коментара видяли3927 Видяно Харесали5 Гласа
Други техники за поставяне на паркетни настилки

Други техники за поставяне на паркетни настилки

Други техника за поставяне на паркетни настилки. Съвети и идеи
категорияСтроителство и ремонти коментари0 Коментара видяли4929 Видяно Харесали6 Гласа

Реклама

Идеи

ВМасичката за кафе: Преди трансформацията

Масичката за кафе: Преди трансформацията

Няколко стратегически направени изрязвания са в състояние да превърнат тази старинна мебел в модерна масичка за кафе. Краката са скъсени с около 1/3, а страничните сгъваеми части на плота са изрязани наполовина, като са оформени красиви декоративни извивки.Масичката е пребоядисана в свеж оранжев нюанс, а плотът й е декориран с декупаж в ярки цветове и едри шарки. Интериорът е допълнен и от ажурен метален поднос върху холната масичка, както и от ваза с цветен букет.
ВОкачени тавани за детска стая

Окачени тавани за детска стая

Окачен таван със скрито осветление подходящ за детска стая
ВМодерните строителни материали

Модерните строителни материали

МАРИСАН е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството.
ВМултифункционални контакти

Мултифункционални контакти

Контакти с 5 гнезда за зареждане както на едни така и на повече уреди без да бъде необходимо използването на разклонител.
ВИнтериор в тъмни цветове

Интериор в тъмни цветове

Използвани по правилния начин, тъмните цветове могат да бъдат едно стилно дизайнерско решение.
ВИнтересни завеси от стара кувертюра

Интересни завеси от стара кувертюра

Старата цветна кувертюра на геометрични шарки е перфектен материал за направа на ефектни завеси. Тя е срязана надве по дължина, за да се направят двата панела на завесите, а в горната им част са оформени илици за окачване на панелите върху корниза. През илиците са промушени цветни ленти, които се прехвърлят над корниза и се завързват на панделка.
ВРеновация на помощна масичка

Реновация на помощна масичка

Вместо готова странична масичка,за проекта е използвано старо столче – стълба и стара кръгла рамка за картини. Добавена е и шперплатова плоскост, срязана по размер, за да пасне във вътрешността на рамката.Всички части са пребоядисани в свеж розов цвят, а плотът на масичката, предварително закован с пирончета към рамката, е боядисан в бананово. Върху него с подходящ шаблон е оформена декорация в розово. Двете съставни части на масичката са залепени здраво една към друга, а като допълнение е поставена мека облицовка върху рамката.
ВЛуксозни кухни

Луксозни кухни

Мечтата на всеки готвач. Разположението на уредите и обзавежданет винаги е направено така, че да отговаря на операциите при приготвяне на храната.
В8 красиви идеи за огнище

8 красиви идеи за огнище

Огънят внася уют и атмосфера. Вижте тези 8 примера за красиви огнища, някои от които могат да бъдат ползвани и за барбекю.
ВИдейни купи за плодове

Идейни купи за плодове

Разчупете обстановката в дома с тези интересни фруктиери.
ВПокривни системи

Покривни системи

Брамак е водещ специалист в покривни решения от А до Я. Всичко от една ръка: от перфектно пасващи форми на керемидите и ръчни изделия до покривните принадлежности и висококвалифицираните сервизни услуги.
ВДизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

Дизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

За по-просторните спални, при които ще отнеме дни, за да бъдат пребоядисани, можете да внесете допълнително цвят чрез аксесоарите, мебелировката и материите. В тази спалня например изборът на дизайнера е паднал върху тъкани с флорални и геометрични мотиви в пастелно синьо.
ВНестандартни килими

Нестандартни килими

Модерните килими с преобладаващи кръгли форми и невероятни разцветки са изключетелно актуални на пазара.Те допринасят за така желания от всеки уют на дома.Връзват се както с модерния, така и с ретро стила на жилището.
ВДекоративни камъни - THERMOSTONE

Декоративни камъни - THERMOSTONE

Представяме ви един от най-новите продукти на българския строителен пазар, който със сигурност ще предизвика вниманието ви. Ако искате впечатляващо да облицовате фасадата на къщата си, да изградите в хола или спалнята "арт декоративна" стена, да подчертаете своята индивидуалност и стил - край басейна или на барбекюто в градината - не се колебайте. Със сигурност ще направите своя оптимален избор, защото декоративните камъни и тухли Thermostone се отличават от предлаганите на пазара подобни покрития със своите качества и се произвеждат в България /гр. Нова Загора/ по утвърдена и изпитана вече на испанския пазар технология. Декоративните камъни Thermostone притежават: - високи якостни характеристики - ниско тегло, което елиминира необходимостта от допълнително подсилване или подзиждане на стените, върху които се поставят - ниска хигроскопичност - екологичност - широк асортимент от цветове и дизайн - лесен и бърз монтаж със стандартни лепила за теракот, гранитогрес или стандартна циментова смес - намаляват въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи
В10 съвета за лепенето на тапети

10 съвета за лепенето на тапети

Тапетите се връщат на мода. Вече има всякакви видове релефни, миещи се и дори течни тапети. Правилният избор може много да допринесе за дизайна на дадено помещение.

Клип

Монтиране на вградено казанче
Play
коментари0 Коментара Видяно3095 Видяно Харесали Харесали

Реклама

Партньори: Svatbata.bg Метални Керемиди