Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам: Спретнато шкафче за банята

5
гласа
Превърнете обикновеното шкафче с чекмеджета в организирано място за своите вещи. С помощта на подръчни средства можете да трансформирате шкафа в банята си бързо и лесно, така че всяка вещ да бъде лесна за намиране и изваждане. Едновременно с практичността на проекта, Вие получавате и стилна декорация върху стената в банята си.
Направи си сам: Спретнато шкафче за банята-1 Направи си сам: Спретнато шкафче за банята-2

За целта Ви трябва само готово шкафче с чекмеджета за монтиране върху стената - най-добре то да бъде от необработена дървесина. Ако пък не разполагате с такова, можете да си направите (или да поръчате да Ви направят) – шкафчето, показано в този проект е лесно за направа, особено ако разполагате с готови основни елементи. То може да бъде сглобено от няколко дървени плоскости, свързани помежду си с лепило за дърво и сглобка тип „длаб и зъб” – както самата кутия, така и кутийките-чекмеджета в нея:

Крайният резултат много напомня класическата кутия за моливи (или тези за играта домино), но без капаче и с по-голям размер. Ако пък разполагате с готова дървена кутия с подходящи размери, можете да използвате нея наготово, като сглобите само чекмеджетата.

 

Апликацията в предната част на кутийките може да бъде различна – от семейни снимки (за да знаете кое чекмедже на кого е), през красиви пейзажи до снимки на съдържанието на чекмеджето (паста за зъби, козметика и прочее). За да унифицирате изображенията можете да обработите предварително снимките на програмата Photoshop или да използвате техниката декупаж, залепвайки снимката върху готов фон, еднакъв за всички чекмеджета.
Готовата и изрязана до необходимия размер снимка се залепва към дървесината с помощта на спрей – лепило. Очертаването на самото изображение става много лесно – поставете лицевата част на чекмеджето върху гърба на изображението, центрирайте образа и очертайте с молив – накрая изрежете по очертанията. За да предпазите повърхността на изображенията от влагата в банята, можете да нанесете 1- 2 слоя безцветен лак върху повърхностите.
източник bgstroitel.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, интериор, баня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot