Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам: Декорация от фурнир Цвете

9
гласа
Ето един шанс за Вас да проявите въображението и изобретателността си, като създадете ефектна декорация само с помощта на обикновен фурнир. Нюансите, размерите и формата на така получените "цветя" зависи от Вашия вкус и желание. Вижте и проекта:
Направи си сам: Декорация от фурнир Цвете-1 Направи си сам: Декорация от фурнир Цвете-2 Направи си сам: Декорация от фурнир Цвете-3

Избор на материали

Изберете няколко разновидности на естествен фурнир, като подберете такива в контрастни нюанси. Тук са използвани 3 разновидности – орех, ясен и череша. Начертайте на ръка или копирайте отнякъде форма на лист с различни размери, след което ги очертайте и върху фурнира.

Изрязване

Внимателно изрежете формите на листа от естествения фурнир. За да Ви е по-лесно, първо отрежете парчето около очертанията грубо, а след това срежете по линиите.


Подредба и залепване

Аранжирайте така получените листа с различен нюанс и форма по желания от Вас начин (можете да се консултирате и със снимката най-горе). За основа използвайте кръгло парче тънка дървесина (например МДФ). Нанесете с четката по малко лепило върху гърба на всяко листо и постепенно наслагвайте нови листа върху мотива. От лепилото фурнирът може да се сбръчка, но това не трябва да Ви притеснява. Когато сте готови с цялата аранжировка, избършете излишъка от лепило и поставете отгоре няколко книги за тежина. Оставете лепилото да изсъхне добре.

 

 

 

 

 

 

 

източник bgstroitel.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, направи си сам, аксесоари, за дом,

1 Коментара

krasimira
mnogo e krasivo !!!

Добави коментар

друга картинка

antibot