Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Нестандартна кувертюра за легло на карета

10
гласа
За всички онези, които обичат да правят от нищо-нещо този проект вероятно ще бъде интересен. С негова помощ ще можете да си направите сами лесна, евтина и ефектна кувертюра за леглото или канапето, като използвате... стари дрехи или парчета плат, които възнамерявате да изхвърлите.
Нестандартна кувертюра за легло на карета-1

Цветовете и шарките, които ще съчетаете в новата кувертюра, зависят от Вашето желание и въображение. Ако пък решите, че искате да унифицирате цветовете на парчетата плат или да смените цвета на някое от тях, предварително ги боядисайте с боя за тъкани. Готовата кувертюра можете да доукрасите като пришиете на места няколко големи копчета. Или пък да я направите по-функционална, като оставите 1-2 от джобчетата на дрехите, за да ги използвате за поставяне на малки предмети.


Необходими материали:

  • стари ризи, блузи и прочее дрехи, или парчета плат, останали от други проекти
  • едноцветна тъкан за основа (тук тя е в сиво-кафяв нюанс)
  • кръгъл крояч или ножици
  • линийка
  • шевна машина
  • ютия

 

Инструкции:

 

1. Тук основата на кувертюрата е с размери 2 х 2 м., затова използваните за декорацията парчета са квадрати с размери 28 см. Общият брой на тези квадратчета е 64 – 32 от старите дрехи и 32 от едноцветната тъкан, като двете групи се редуват.

2. Подредете квадратчетата в мрежа 8×8, като ги аранжирате по свой вкус. Поставете върху всяко квадратче листче хартия с номер, забодено с топлийка – номерирайте квадратчетата от всеки ред с цифри от 1 до 8, за да запазите реда при зашиването.

3. Оставете 1.2 см. толеранс за шева и пришийте квадратчетата едно към друго, за да създадете 8 ленти с по 8 парчета. Обработете всички шевове с ютията, така че да ги изгладите.

4. Когато завършите и осемте ленти, пришийте една към друга лента #1 и лента #2, след което обработете шева с ютия. След това продължете и с останалите ленти, докато завършите кувертюрата.

5. На така получената кувертюра можете да сложите и подплата, като за целта пришиете парче плат или стар чаршаф към гърбовата й страна. Ако пък желаете да освежите с нея стария юрган, използвайте я като горно покритие и я пришийте към горната част на юргана.
източник bgstroitel.bg

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: направи си сам, спалня, за дома,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot