Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Ваза с декорация от фурнир

5
гласа
Дали ще украсите стандартната стъклена ваза или пък ще превърнете обикновената чаша за вода в съд за цветя или декорация, този проект ще Ви помогне да го направите бързо и евтино. За целта са Ви необходими само подръчни материали и естествен фурнир на руло.
Ваза с декорация от фурнир-1

Необходими материали:

  • естествен фурнир в различни нюанси (самозалепващ се или стандартен – във втория вариант ще Ви трябва и лепило за фурнир) – можете да използвате и остатъци от други проекти
  • стъклени вази или чаши за вода
  • мерителна рулетка
  • метална линийка
  • молив
  • ножици или макетно ножчеИнструкции
:

Дизайн с кръгчета

1. Очертайте кръгчета или овали с различни размери върху няколко разновидности фурнир.
2. Използвайте макетното ножче или ножиците, за да ги изрежете.
3. Отлепете задната част на фурнира и нанесете върху чистата и суха повърхност на вазата/ чашата. Ако не разполагате със самозалепващ се материал, използвайте малко лепило за фурнир, за да ги закрепите на местата им. По ръбовете срежете кръгчетата наполовина, за да паснат.

Дизайн с ленти

1. Измерете обиколката на вазата/ чашата и добавете към стойността 1.2 см. за прегъвката. С помощта на металната линия измерете и срежете ленти с еднаква широчина от различните видове фурнир (тук можете да използвате и декоративна хартия с имитация на дървесина). Срежете лентите до измерената стойност на дължина.
2. Започнете от дъното на вазата и залепете първата лента на 1.2 см. от дъното. Продължете нагоре, като поставяте лентите една до друга без да ги припокривате.
3. Редувайте нюансите, като последната лента поставете на 2- 3 см. от ръба на вазата.

източник bgstroitel.bg

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: направи си сам, декорация, аксесоари, за дома,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot