Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам: Римски щори от кърпите в банята

13
гласа
Ако обичате проектите от типа "от нищо – нещо", вижте нашето предложение – лесен и ефектен проект, с чиято помощ можете да си направите стилни римски щори за банята.
Направи си сам: Римски щори от кърпите в банята-1 Направи си сам: Римски щори от кърпите в банята-2

В зависимост от материята на кърпите, които ще изберете, щорите могат да бъдат плътни или пък полупрозрачни. Тук например е използвана кърпа от тънка материя с избродиран монограм, така че светлината навлиза свободно в помещението.

Ако разполагате с кърпа в достатъчно голям размер, можете да направите щората от едно-единствено парче. Ако се наложи обаче, можете да я съшиете от две еднакви кърпи за баня, като ръбовете на шева можете да скриете с ефектен кант. Дължината на щората може да се регулира чрез един семпъл механизъм – отстрани на кърпата са поставени метални шайби (втулки), които се закачат на желаното ниво за монтирани върху рамката на прозореца кукички.

Диаграмата по-долу показва в общи линии как се оформя щората и най-вече – къде се поставят втулките. Тук използваната кърпа е с размери 75 х 145 см., като Вие можете да промените спрямо собствените си нужди размерите и разстоянията. Разстоянието между втулките показва и по какъв начин ще се прегъва щората при окачване на по-горна кукичка.
източник bgstroitel.com

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: направи си сам, щори, баня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot