Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам: Поднос за масата от мозайка

6
гласа
Лятото отмина, идват студените месеци, а какво са те без чаша горещ билков чай. Затова ние Ви предлагаме този забавен и разноцветен проект – мозаечен поднос за чай и напитки, който освен функционален е и много красив.
Направи си сам: Поднос за масата от мозайка-1 Направи си сам: Поднос за масата от мозайка-2 Направи си сам: Поднос за масата от мозайка-3 Направи си сам: Поднос за масата от мозайка-4

Необходими материали:

  • кутия за основа на подноса – например готов или направен от Вас плитък съд от дърво (можете да лакирате дървесината предварително)
  • парчета мозайка – можете да ги закупите от специализиран арт магазин, да използвате стари парчета мозайка или да ги изрежете от стари керамични цветни плочки (или пък счупен порцеланов съд)
  • подходящо лепило
  • хоросан (без пясък)
  • шпатула
  • гъбичка
  • боя (по желание)Инструкции:

1. Решете как ще подредите цветните парчета мозайка.


2. Залепете мозайката на желаните места, като използвате лепилото, оставяйки между парчетата малко разстояние, така че да не се допират едно в друго.

3. Когато лепилото изсъхне, направете сместа от хоросан според инструкциите на производителя – обикновено е достатъчно да се долее вода, докато се получи гъста каша.

4. Поставете част от сместа върху подредената с мозайка повърхност и с шпатула я разнесете в празнините между парчетата.

5. Когато запълните празнините, отново с шпатулата оберете колкото можете от излишното количество хоросан. Оставете сместа да засъхне за 15- 20 минути.

6. С влажна кърпа почистете парчетата мозайка то хоросана, като извършвате кръгови движения.

7. Оставете подноса настрани за 2-3 дена, за да стегне хоросанът добре. При желание отгоре можете да нанесете топ покритие или пък да боядисате дървените части на кутията с боя.

източник bgstroitel.com

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: направи си сам, аксесоари, поднос,

1 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot