Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Сухо строителство - обработка на повърхностите.

8
гласа
Гипскартонените плоскости са най-добрата основа за различните повърхностни покрития. След монтажа на плоскостите, шпакловането на фугите и на закрепващите места, както и на евентуалните фугови връзки и повредени места може да се започне с повърхностна обработка.
Сухо строителство - обработка на повърхностите.-1 Сухо строителство - обработка на повърхностите.-2 Сухо строителство - обработка на повърхностите.-3 Сухо строителство - обработка на повърхностите.-4

Повърхностите, включая шпакловките, трябва да бъдат сухи, твърди и безпрашни. Чрез леко прешлайфане на шпакловачните повърхности с финна шкурка се отстраняват малките неравности и се осигуряват гладки преходи върху повърхността на плоскостите. При шлайфането картона до шпакловните повърхности не бива да се претрива. След грундирането и кратко време за изсушаване може веднага да се започне с боядисването, тапицирането и поставянето на плочките. За грундирането се използува "Кнауф - грунд" или "Кнауф - дълбок грунд" без разтворители. Грундирането изравнява различната степен на поглъщане на шпакловката и на картона, подобрява сцеплението при последващото нанасяне на покритие, и предлага една допълнителна влагозащита за строителните плоскости. Строителните плоскости на Кнауф могат също да бъдат измазвани. В програмата на Кнауф за строителни продукти има една поредица от високотехнологични минерални

Мазилки:
Преди поставянето им плоскостите се грундират с грунд за мазилка на Кнауф. При керамичните покрития, които се намират в областите обливани с вода ( напр. душ-кабини, околните повърхности при вани ) , основата трябва да се защити с цялостно уплътняване ( напр. с Кнауф -повърхностен уплътнител ).
Ръбовете при изрязване на отвори за тръби и по периферията на пода трябва да се грундират и преди поставянето на плочки да се затворят с водоустойчив еластопластичен уплътнителен материал( напр. Кнауф -санитарен силикон).

Боядисване:
Преди боядисването гипсокартонените плоскости се грундират (Кнауф - грунд за вътре и вън). Грундът се нанася с голяма или малка четка. След изсъхването на грунда могат да се използуват всички обичайни бои (напр. дисперсионни, лакови и пр.) с изключение на варови и силикатни бои.

Тапети:
Могат да се използувт всички обичайни тапети и лепила за тапети. Ако трябва да се облепват по - kъсно тапетите, се препоръчва нанасянето на грунд за тапети на Кнауф - тапетите могат отнобо да се отлепят на сухо.

Плочки:
Всички стенни повърхности трябва да се грундират преди да се поставят плочки. Да се забърка лепилото за плочки и се нанесе равномерно. Лепилото да се изтегли със зъбчата шпакла. Накрая плочките да се притиснат здраво към лепилото, фугите се запълват с фугопълнител или фугооцветител.

източник knauf.bg

Категория Категория: Сухо строителство

Категория Тагове: сухо строителство, гипскартон, лепене на плочки,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot