Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Интериорни стратегии за малката кухня

10
гласа
Съвременните жилища често съчетават толкова много функционалности, че понякога за кухнята се отделя твърде малко пространство. Ето защо ние Ви предлагаме да се запознаете с няколко стратегии за обзавеждане на подобни помещения, така че те да изглеждат по-просторни, а едновременно с това да се увеличи тяхната функционалност.
Интериорни стратегии за малката кухня-1

Създайте илюзията за простор Шкафовете с нормална височина, приглушената светлина, диагоналните плочки около кухненската мивка, шкафовете в светли тонове и стъклени врати, и осветлението над мивката – всичко това спомага за „отварянето” на пространството, което създава усещането, че помещението е по-просторно.

"Изтеглянето" на пода от всекидневната към кухнята също създава усещането за безспирност. Ако настилката е разположена перпендикулярно на шкафовете, това създава усещането за по-голямо пространство между самите шкафове. Ако цветът на пода е сходен на този на кухненските шкафове, това също спомага да създадете оптически простор в стаята.

Използвайте максимално пространството Коридорният способ на пространствено оформяне, който е заимстван от корабните кухни, е решение, което оставя повече пространство за кухненските шкафове, защото не се налага да покривате ъглите. Този начин на оформяне на интериора позволява много повече пространство около кухненската мивка и местата за готвене.

Всеки сантиметър от малката кухня трябва да бъде използван рационално и ефективно. Подвижните рафтове в ниските шкафове осигуряват повече пространство, тъй като могат да се издърпват напред. Вграденото в кухненските шкафове кошче за смет спестява от ценното подово пространство. В предната част на мивката може да добавите чекмедже, отварящо се по диагонал, където да поставите гъбите и телчетата за миене на съдове – така ще оползотворите малкото пространство там, а достъпът до тях ще е много лесен.

Вземете предвид линиите на движение Линиите на движение трябва да се вземат предвид още при изготвянето на план на кухнята – там, откъдето ще преминават хората, към друга част на кухнята или по посока на друго помещение, трябва да бъде изчистено от ненужни предмети.

Примери: - Изтеглянето на настилката в кухнята уеднаквява. - Ако цветът на пода е сходен на този на кухненските шкафове и е поставен перпендикулярно на тях, това създава усещане за пространственост. - Тези ниски шкафчета над мивката са издърпани съвсем леко назад и са им добавени стъклени врати, за да се създаде усещане за дълбочина. - Има много пространство за приготвяне на храната около мивката. - Подвижните рафтове използват всеки сантиметър от пространството и са лесни за достъп. - Вграденото кошче за смет улеснява движението из помещението, тъй като спестява подово пространство. - Отварящото се по диагонал чекмедже пред мивката събира гъбите и телчетата, за да са лесни за достъп.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: кухня, интериор, обзавеждане, дизайн,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot