Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Идеалната спалня

11
гласа
Леглото, матракът, възглавниците, чаршафите, одеялата - всички те имат значение за това колко ще се отпочинали на следващата сутрин. Спалнята е стаята, от която започва и свършва денят ви, тя е мястото, което определя по някакъв начин вашата личност. Ето защо е важно тя да е удобна, комфортна и обзаведена с вкус, който най-добре да пасва на вас.
Идеалната спалня-1 Идеалната спалня-2 Идеалната спалня-3 Идеалната спалня-4 Идеалната спалня-5 Идеалната спалня-6

Трябва да си зададете няколко въпроса:

Колко е голяма стаята?

От това ще зависят цветовете, които трябва да създават илюзията за по-голяма или по-малка стая. Примерно, ако стаята е с нисък таван, е добре той да е с по-светъл цвят, като така ще се създаде илюзия, че стаята е по-висока.

Има ли достатъчно място, където да прибирате различните неща?


От това зависи разположението на мебелите в стаята. Добра идея е, ако имате възможност да скривате телевизора, като така ще запазите целостта на интериора.

На коя страна се намира прозорецът?


Ако е на изток, добра идея ще е да си сложите плътни пердета или щори, иначе през лятото ще се събуждате по съвсем ранните часове.

Колко удобно е леглото?

Леглото, матракът, възглавниците, чаршафите, одеялата - всички те имат значение за това колко ще се отпочинали на следващата сутрин. Добра идея е матракът да се сменя на всеки 7 години, защото вече сте спали върху него около 20 000 часа и съответно различни видове гъбички и акари са си създали удобни домове и с достатъчни запаси от вашата кожа си живеят наистина спокойно.

Цветове

Зеленото и синьото са добър избор, понеже създават спокойно настроение и ви помагат да си отпочинете. Естествено, цветовете трябва да са меки, за да водят към искания резултат. Използването на земните цветове е добър избор заедно с неутралните такива. Ако цветовете ви се струват прекалено меки и скучни, винаги можете да ги съживите с различни видове аксесоари с по-ярки цветове.

Жълтото и оранжевото се избягват заради техния контрастиращ характер, пречещ на успокоението, което спалната трябва да предизвиква.

Спалните комплекти


Най-добре е чаршафите да са от 100% памук, защото той поема влагата и топлината най-добре, като в същото време се възприема най-добре от човешката кожа. Колкото повече нишки има в плата, толкова по-мек е той, но също така значение има и дължината на влакната. Египетският памук е с най-дълги влакна, което го прави най-мекия памук на пазара в момента. Естествено и начина на изтъкаване на памука е от значение. Памучният сатен е най-мек, но класическият създава усещането за свежест и чистота. Покривалата на спалнята са особено важни за стаята, понеже техният цвят и модел ще определят голяма част от стила й. Възглавниците могат да бъдат в различен цвят, за да създават лек контраст в спалнята.

Одеяла

Тук изборът е много голям и зависи изцяло от личното ви желание. Най-добри са одеялата с пълнеж от пух, което ги прави меки, леки и добри изолатори. Ако обаче страдате от алергии, синтетичните са за предпочитане. Другото, с което трябва да се съобразите са ефектите на различните сезони, така че по-добре е да имате едно по-дебело и едно по-тънко одеяло.

Осветление и аксесоари


За да установите спокойна и умерена атмосфера в спалнята, нощните лампи са задължителни и е немислимо да се разчита само на висящата лампа. Изборът на аксесоари зависи изцяло и само от вашето въображение. Предлагаме ви да си сложите ароматни свещи - те ще внесат романтика и екзотика в стаята.

източник arh.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: спалня, обзавеждане, мебели,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot