Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да ускорите оздравяването при натъртвания и разтягания

7
гласа
Ските и другите видове спорт осигуряват добри условия за упражнения, полезни за здравето, но те също така попълват ежегодното число на случаи на счупвания, хематоми, натъртвания и разтягания.
Как да ускорите оздравяването при натъртвания и разтягания-1

Външните признаци на натъртване могат да бъдат толкова незначителни, че пациентът въобще да не им обърне внимание. Но в резултат се развиват нарушения на съединително тъканните мембрани и кръвоносните капиляри, които спомагат за появяването на отоци, подкожни кръвоизливи и възпаления. Затова в такива случаи трябва незабавно да бъде оказана помощ, за да се предотвратят тези явления.

Разтяганията, предизвикани от неправилно движение, превишаващо нормалната подвижност на ставата, водят до повреждане връзките на ставната капсула и са съпроводени от силна болка.

Болката се прекратява за известно време след разтягането, но въпреки това тя причинява безпокойство у болния и изисква продължително лечение.
1. Натиснете с дланта на едната ръка пострадалото място, защото при натъртвания и разтягания се наблюдават отоци и силна болка.
2. Леко натискайте пострадалата част, докато дразненето и пулсирането не изчезнат.
3 Започвайки от горната част на пострадалото място, проведете съответното лечение по метода шиацу.
4. По метода шиацу въздействувайте върху мускулите, свързани с пострадалото място

източник kak-da.bg

Категория Категория: Спорт и Туризъм

Категория Тагове: контузия, спорт,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot