Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Пренаредете дома си

6
гласа
Не всеки може да си позволи да прави често промени в дома си или да се възползва от услугите на професионален интериорен дизайнер. Ние сме тук, за да Ви подсетим, че не се и налага. Можете много лесно и бързо да преаранжирате жилището си.
Пренаредете дома си-1 Пренаредете дома си-2 Пренаредете дома си-3

<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->

1. Преаранжирането обикновено означава, че може да използвате същите, добре познати мебели, но по друг, по-необичаен начин. За да намерите най-подходящото ново място за тях и опознаете дома си по-добре, започнете да снимате всяка част от него. Ежедневието Ви е динамично, влизате, излизате, понякога не успявате да забележите дребните промени или просто нямате време да свикнете с тях. Снимайте всеки ъгъл, всяко кътче, открийте тези, които се нуждаят от промяна и работете върху тях.

2. Направете опис на настоящите си придобивки. Може би нощните шкафчета в спалнята за гости, които не използвате, биха стояли по-добре във всекидневната.  Или купищата декоративни възглавнички и аксесоари, които сте захвърлили в килера, биха могли да вдъхнат свежест на дома Ви. Направете истински списък, а не разчитайте на спомените си.

 3. Разчупете въображението си, бъдете креативни. Премествайте от една стая в друга, докато освободите достатъчно пространство и вдъхнете живот на дома си. Не се спирайте пред ново предизвикателство само защото се предполага, че дадена мебел трябва да се използва по точно определен начин. Това е Вашия дом и Вие сте тези, които определят правилата.

 4. Помнете, че трябва да аранжирате не просто естетически, а и функционално. Един от забавните моменти е да направите дома си да изглежда добре, но и да е достатъчно просторен, за да поеме тежестта на домашния трафик. Използвайте момента, за да проверите от какво наистина се нуждаете и какво бихте премахнали с охота.

5. Колкото и всичко да ви е ясно, не забравяйте първо да мерите и чак след това да предприемате важните стъпки. Дори да сте пресметнали веднъж всичко, направете го пак. Едва ли бихте искали да местите огромни и тежки секции от единия край на стаята до другия, заради 5 мм разстояние разлика.

 6. Най-накрая, но, разбира се, не по важност, потърсете помощ за по-тежките предмети. Голям брой инциденти стават, именно, у дома, поради непохватност или непремерени сили. Не забравяйте, че сигурността е преди всичко.


източник arh.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, дневна, спалня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot