Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Цветно плетено килимче

6
гласа
Ако Ви е доскучало от старата подова настилка в дома, вижте как можете да я освежите с малко средства и усилия.
Цветно плетено килимче-1 Цветно плетено килимче-2 Цветно плетено килимче-3

Превърнете обикновеното плетено килимче (например такова от сизал) в свежа подова декорация. Съчетанието на няколко ярки нюанса ще внесе цвят и настроение във всяка стая.  Сизалът като материал е много здрав и издръжлив, затова е особено подходящ за места с много движение – всекидневната, детската стая, антрето и прочее. Ако цветовата комбинация на този проект Ви се струва твърде ярка и контрастна, можете да изберете няколко цвята, близки по нюанс или пък няколко неутрални пастелни нюанса – така ще постигнете мек и деликатен ефект тон-върху-тон.

Съвет: Стегнатата плетка на килима ще Ви осигури ясно очертани линии, затова тя може да се използва при по-сложни шарки и десени. Килимите с по-хлабава плетка е добре да се оцветяват в по-опростени шарки.

Необходими материали:

  • плетено килимче (от сизал или друг материал)
  • мерителна рулетка
  • самозалепваща се бояджийска лента с ширина 2.5 и 5 см.
  • плоска четка за боя (с ширина около 5 см.)
  • интериорна латексова боя в избрани цветове (тук са използвани жълто, розово, прасковено, синьо и зелено)


Инструкции:

Стъпка 1: Използвайте самозалепващите се ленти с различна ширина и рулетката, за да облепите и обособите отделните сектори върху килимчето (правоъгълните квадрати, които ще оцветите в различен цвят). При този процес се водете и от плетката на килима, за да нанесете боята по-лесно. Тук по-тясната лента е използвана хоризонтално, а по-широката – вертикално.

Стъпка 2: Потопете четката в цвета боя, който ще използвате за сектора, намиращ се в най-лявата горна част на килима и нанесете боята. Обработете с боя и останалите сектори, които искате да оцветите в същия цвят. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

Стъпка 3: Повторете същата процедура и с останалите цветове боя, запълвайки постепенно всички сектори (по един цвят едновременно). Накрая оставете боята да изсъхне добре и махнете самозалепващата се лента.

 

източник comfort.bg

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: направи си сам, аксесоари, за дома,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot