Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направете си сами ефектен настолен календар

6
гласа
Ако обичате да майсторите разни неща за дома си, ето една интересна и лесна идея за домашния офис или детската стая – вечен календар върху кутия за моливи, който ще бъде винаги актуален.
Направете си сами ефектен настолен календар-1 Направете си сами ефектен настолен календар-2 Направете си сами ефектен настолен календар-3

За целта можете да използвате готовите шаблони, които ще Ви покажем или пък да си направите такива сами, според собствените си желания и вкус. Изборът на цвят оставяме на Вас. Календарът съдържа няколко елемента – ден от седмицата, месец от годината, дата от месеца и дори показател за настроението Ви в момента.

Какво ще Ви е необходимо:

  • празна и чиста кутия (от консерва, ядки и прочее; предварително се уверете, че ръбовете от изрязания капак не са остри)
  • шаблон за датите от месеца, принтиран върху бяла хартия (той се поставя под едната цветна лента)
  • шаблон за останалите елементи, принтиран върху цветен картон (съседните ленти могат да са в различни цветове)
  • макетно ножче
  • каучуково лепило
  • двойно залепваща лента

Забележка: Дадените тук шаблони са направени за конкретната кутия, затова предварително трябва да измерите тази, която ще ползвате и да прецените размерите на шаблоните, от които се нуждаете (обиколката на кутията Ви показва необходимата дължина на лентите, а нейната височина, разделена на 4 – ширната на всяка от четирите ленти).


Инструкции:

1. Почистете добре празната кутия и ако е необходимо изгладете ръбовете около отвора (там, където е изрязван капакът). Металните кутии от консерви са добър избор, но повърхността на картонените кутии от ядки е по-подходяща за залепване на хартиените ленти.

2. Свалете шаблоните и ги оразмерете спрямо Вашата кутия. Ако ще използвате Ваш собствен шаблон, принтирайте него.

3. Внимателно изрежете лентите по прекъснатата линия с помощта на макетно ножче. Изрежете и малкото прозорче, намиращи се в средата на третата лента – през този отвор ще се вижда датата от месеца.

4. Залепете бялата лента (с датите) към повърхността на кутията с помощта на лепилото  - тя трябва да се намира точно под третата лента (с прозорчето). Сивата част от лентата показва къде лентата се припокрива.

5. Увийте картонените цветни ленти около кутията и залепете всяка от тях с малко парче двойно залепваща лента (по сивата част) – тези ленти трябва да са подвижни, за да ги нагласяте спрямо датата, деня, месеца и... настроението си.

източник comfort.bg

Категория Категория: Занаяти

Категория Тагове: направи си сам, аксесоари,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot