Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Страхотна закрита веранда

10
гласа
Вижте как скучната и мрачна закрита веранда се превръща в слънчево и приятно място за почивка или пък събиране с близки и приятели. Малкото помещение е тясно и дълго, а трите прозореца върху три от четирите страни дават възможност за добро осветяване с естествена светлина. То може да бъде използвано и като зимна градина или като преходно помещение към дома.
Страхотна закрита веранда-1 Страхотна закрита веранда-2 Страхотна закрита веранда-3 Страхотна закрита веранда-4

Преди: Мрачно и скучно като интериор помещение; стари и изхабени мебели; недобро съчетание на цветовете; гола подова настилка; интериор, беден откъм декоративни елементи.

След: Свеж и слънчев интериор; красиви градински мебели от дърво с мека тапицерия; стени в свеж портокалов нюанс; декорация.

Подова настилка и стени

Подът на помещението е стар, олющен на места и с неравности. След първата стъпка в трансформацията на интериора – пребоядисване на стените в нежно оранжево, идва ред на пода. Настилката е щателно обработена с електрическа шкурка (машина за изглаждане на повърхностите с помощта на дискове) – така неравностите се изглаждат, а повърхността става по-подходяща за нанасяне на боята. Избраният цвят боя е наситено шоколадово – нюанс, който подчертава яркостта на стените.

Пейки

Старата градинска пейка е поправена и пребоядисана, а върху нея е поставена мека подложка за сядане в свеж нюанс. Градинската люлка от стария интериор пък е монтирана към две от стените, като по този начин е превърната в неподвижно канапе.


Табуретки – куб

Двойка практични табуретки с кубична форма и портокалова тапицерия служат за допълнително място за сядане.

Завеси

Няколко завески от прозрачна и фина материя са достатъчни, за да превърнат помещението в уютен кът за почивка.


Осветление

Стандартен сферичен плафон, използван най-често за осветление в двора или градината, придава на помещението екстериорен чар и атмосфера.

Мини гардероб

Ръчно изрисуваният дървен панел е превърнат във вратичка към малкото гардеробче встрани от пейката. Панелът играе ролята и на декоративен елемент, и дори като акцент на помещението.

Текстил

Покривката върху своеобразната масичка е избрана така, че да се съчетава с останалите елементи – стени, килимчета и тапицерия на мебелите. Двете килимчета пък са с опростен дизайн, така че да не контрастират на останалите елементи в помещението, а по-скоро да ги допълват деликатно.

Пейка и градинска масичка за кафе

Старата пейка се съчетава чудесно с градинската масичка за кафе в свеж ментов нюанс – цвят, който контрастира приятно с шоколадовото върху мебела за сядане и подовата настилка.

Стъклена врата

Вратата към дворчето е от прозрачно стъкло, но е декорирана с няколко ленти самозалепваща се хартия за повече ефект и щипка лично пространство.

 

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, направи си сам, да знаеш как, интериор,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot