Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Гланцов "акварел"

5
гласа
Също както облаците препускат по небосвода в мрачен и дъждовен ден, така и тази лесна, но ефектна декорация върху стената ще придаде на помещенията в дома Ви динамичност, движение и интерес. Декорацията е особено подходяща за отделни архитектурни елементи – например колона или полу - стена, заграждаща помещението по средата. Самата техника на нанасяне на цвета е лесна за усвояване – можете да добавяте колкото искате различни тона на избрания цвят, като колкото повече пласта се наслоят (с различна наситеност), толкова по-интересен е крайният ефект.
 Гланцов  Гланцов  Гланцов

Необходими материали:

  • Широка самозалепваща се лента
  • Латексова боя с матов завършек в бяло
  • Валяк за боядисване
  • Боя на водна основа в два цвята: червено-кафяво (глинено) и карамелено
  • 2 чисти кофички
  • Чисти парцалчета


Инструкции:

1. Използвайте самозалепващата се лента, за да облепите местата около вратите, прозорците, пода и тавана.

2. Използвайте валяка, за да нанесете пласт от бялата боя. Оставете да изсъхне добре.

3. За да създадете сместа за полупрозрачния слой в червено, смесете в кофичка равни части от боята на водна основа (червено-кафяв нюанс) и вода.

4. Работейки бързо, направете в ръката си топка от едното парцалче и го потопете в така получената смес. Втрийте с кръгови движения парцалчето върху стената, като започнете от горния ляв край на стената. Продължете по същия начин, потапяйки парцалчето в сместа и нанасяйки боята върху стената, докато покриете цялата повърхност.

5. Повторете процедурата, нанасяйки втори слой от сместа и накрая оставете да съхне за поне 12 часа.

6. За да направите сместа за полупрозрачния слой в карамелено, смесете в кофичка равни части от боята на водна основа (карамелен нюанс) и вода. Повторете същата процедура като с предишната смес и оставете да изсъхне за поне 12 часа. Накрая можете да повторите процедурата само на места, така че да се създаде декорация с по-тъмни и по-светли петна.

източник comfort.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, интериор, боя, боядисване,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot