Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Етикетите – функционални и интересни

5
гласа
Надписите и етикетите в дома отдавна не са само средство, чрез което да поддържате ред в дома си – те се превръщат в част от декорацията, без обаче да губят дори малка част от своята функционалност. Ето и няколко идеи за интериор.
Етикетите – функционални и интересни-1 Етикетите – функционални и интересни-2 Етикетите – функционални и интересни-3 Етикетите – функционални и интересни-4

1. Ретро шик

Върнете чара на традицията чрез добре познатите ни кутии с надписи, с които едно време разполагаше всяко домакинство. Днес се предлага разнообразие от интересни, красиви и функционални кутии за продукти и предмети – с различни надписи, стил и цветове. Друг вариант е да освежите старите кутии, като ги пребоядисате отвън в цветове, координиращи се с останалите предмети около тях – освен това можете да ги украсите с различни шарки или да изпишете с боя друг надпис (или да подсилите стария).

2. Лесна украса

Вместо обикновените етикети от бели хартиени правоъгълници, украсете кутиите и чекмеджетата с надписи върху цветна хартия, която сте изрязали по ръбовете със зиг-заг ножица и към които сте закрепили  по едно голямо декоративно копче.

3. Висящи етикети

Дори най-обикновеният надпис става далеч по-интересен, когато е поставен върху висящ етикет. Всяко медальонче със сменяем етикет може да бъде закачено към кутията или папката с помощта на кожена връвчица.

Ето пък една идея за детската стая – кордата да всеки медальон с надпис е разтегаема и е прикрепена към кошничката с кукичка. Така детето винаги ще знае как точно са подредени вещите му и ще може да ги разпределя правилно.

4. Перфектно подредени

Тук надписите са поставени така, че да се виждат лесно при леко издърпване на всяко чекмедже.

5. Картинки

Вместо надписи можете да поставите съответните картинки – така малките деца, които все още не могат да четат, ще знаят къде могат да намерят дадена играчка и къде да я приберат след играта. Или пък можете да изберете този картинен вариант, за да направите шкафовете по-интересни и забавни.

6. За всеки ден

Един лесен и ефективен начин да накарате детето си да бъде по-подредено – изберете шкаф, върху който да поставите надписите на всеки от седемте дни от седмицата. След това в съответните чекмеджета подредете дрехите, аксесоарите, тетрадките, учебниците и прочее предмети, които искате да облече или вземе детето. Така то ще знае коя дреха или предмет трябва да носи в съответния ден и няма да губи време за избор и търсене сутринта.

7. Официален шик

За да сте сигурни, че ще виждате надписите върху чекмеджетата и кутиите отдалеч, изберете голям и удебелен шрифт с класически вид.

източник comfort.bg

Категория Категория: За любопитните

Категория Тагове: съвети, за дома, идеи,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot