Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Жълтият цвят в интериора

5
гласа
Несъмнено жълтото е навсякъде. Съзнателно или не то ни въздейства по строго определен начин, за който малцина си дават сметка.
Жълтият цвят в интериора  -1 Жълтият цвят в интериора  -2 Жълтият цвят в интериора  -3

 Като цяло топлите цветове създават усещани за уют, а светлите цветове отдалечават и правят помещенията да изглеждат по големи. Следователно ако търсите едновременно оптическо увеличение на дадена стая и искате да създадете чувсто за уют в нея ... то жълтото е вашия цвят. Асоциира се с: слънце, топлина, енергия, творчество.

В кои помещения е най-добра употребата на жълтия цвят : кухни, трапезарии, офиси занимаващи се с творческа дейност, както и за всички стаи със северно изложение.

Интересно явление се получава при съчетаването на няколко нюанса на жълтия цвят при витражи или стъклени повърхности, където се получава илюзия за златна повърхност.

Бананово жълто в интериорния дизайн - дарява чувство на свобода и изисканост в дома. Вдъхновява обитателя за придобиване на богатство и съприкосновение с красотата.
Бъдете внимателни с използването на жълтото. Някои по силни нюанси могат да увеличат чувствеността, да причинят дискомфорт и дори да доведе до емоционални разтройства.
Ето няколко интересни интериорни решения и съчетания.
източник napravi-si-sam.blogspot.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: декорация, боядисване,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot