Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

8 направи си сам идеи за освежаване на кухнята

20
гласа
Старите шкафове в к ухнята са ви омръзнали до болка . Белият гетинакс навява само скука , а финансо­вите ви възможности са ограниче­ни . Най - лесно и евтино е да подме­ните вратичките на кухненските шкафове или с малко средства и повече сръчност да създадете настроениe.
8 направи си сам идеи за освежаване на кухнята-1 8 направи си сам идеи за освежаване на кухнята-2

Предлагам ви 8 направи си сам идеи да промени­те до неузнаваемост вратичките на незабележимия с нищо шкаф . Най-лесният начин е боядисването , ак о сте решили да се превъплъ­тите в художник , можете да нап­равите живописно платно от бе­лите вратички - ето как :

Избере­те подходящите цветове авто­мобилна боя и за броени минути те ще станат неузнаваеми . За фон се спрете на по - светъл цвят , а к акво ще нарисувате след това - изборът е ваш .

Как се подготвят вратичките ? Като начало ги измивате и подсушавате добре , с лед това със ситна шкурка ги из шлайфайте , за да може боята да се задържи . След това грундирайте с безцве­тен лак . Нанесете основният тон две „ръце ", след к оето нарисувай­те с шаблон или със свободна ръка ж еланата к артина . Отгоре фиксирайте с безцветен лак - така лесно ще поддържате хигие­ната в к ухнята .

 • Плочи меламин се продават в ма­газините, има такива с две лица, в два цвя­та, ако сте сръчен/а, сам можете да скроите вратичките, с кант или без кант - въпрос на желание и вкус. Цветът ще изберете, к ато се съобразите и с останалото кухненско обзавеждане,
 • Друг лесен начин е със самозалепващ се тапет или фолио. Предлагани­те в магазините са в различни цветове, в райе, с флорални мотиви - така можете да внесете нови цветове в кухнята си.
 • Един от начините за промяна е и този - купете си от магазините ратан на руло, лесно можете да го разкроите и залепите върху съществуващите вратички или в рамки, въпрос на вкус и желание е дали ще го оцветите, или ще остане в естествения си цвят. Той е Красив сам по себе си.
 • Ако масата в Кухнята ви е дърве на и харесвате рустикалния стил, можете да направите вратички те и от дървени летви.
 • Друг начин е да заковете сачак, при желание можете и да го рамкирате.
 • Ако сте с нетрадиционно мислене и харесвате екстравагантността, можете да залепите върху вратичките метално фо­лио в различни рисунки - луна, звезди и др.
 • Много е модно присъствието на текстила в кухнята. Така че вра­тичките на долния ред шкафове може сполучливо да замените със завеси, в тон с покривката за маса, ръкавиците и ли различните кухненски аксесоари - евтино и ефектно решение за кухнята на вилата.
 • Последният и решаващ щрих са дръжките (ръкохватките). Те мо­гат да бъдат дървени, метални, месингови или пластмасови - избо­рът на пазара е голям, те придават на вашата работа завършен вид.
 • източник eadvise.info

  Категория Категория: Мебели и обзавеждане

  Категория Тагове: кухня, шкаф, направи си сам,

  0 Коментара

  Добави коментар

  друга картинка

  antibot