Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поддръжка на покрив

7
гласа
Следващия път, когато излезете от дома си погледнете добре покрива над него. Има ли дървета, които да го докосват ? Виждате ли счупени или клатещи се керемиди ? Ако отговорът е „да” е дошло време за проверка и евентуален ремонт на покрива.
Поддръжка на покрив-1

Специалитите съветват, че е хубаво да правим инспекция на покрива си всяка година, независимо на колко години е той. Повечето асфалтови системи дават гаранция до 15 години. Други видове плочи, керемиди и определени метални системи могат да издържат дори повече, но само ако са добре поддържани. Ето някои неща, за които трябва да бъдем наблюдателни, когато се грижим за покрива на нашия дом.

• Проверете дали има дървета, които растът близо до покрива

Дърветата могат да ви създадът редица проблеми. Клоните и листата унищожават покритието на материалите, когато се докосват до тях. Падащи клони могат да счупят керемиди, а листата запушват олуците и предизвикват течове. Важно е да подкастряме клоните на дърветата, които растът близо до покрива на дома ни.

• Проверете покрива за счупвания/цепнатини или липсващи керемиди

Когато липсват керемиди структурата на покрива се нарушава и жилището ви става уязвимо за течове и плесен. Разхлабени керемиди могат да паднат при буря или по-силен вятър. Ако ви се наложи да ги пренареждате или сменята е по-добре да се обърнете към професионалист.

Постарайте се да правите ежегодна проверка на вашия покрив – ще останете доволни, че сте отделили от времето си.

източник remontiranenapokrivi.com

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: покрив, поддръжка, хидроизолация,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot