Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Торби за събиране на прането

5
гласа
Добавете в дома си още един атрибут, който ще Ви помогне в борбата с безпорядъка – удобна и практична торба за събиране на дрехите за пране. Можете да закачите на стената в пералното помещение по една такава торба за всеки член от семейството или за разделно поставяне на дрехите (по цвят, по материя и прочее) – така ще си спестите събирането на всяка дреха из всички помещения и всичко ще Ви бъде да една ръка разстояние за поставяне в пералната машина.
Торби за събиране на прането  -1 Торби за събиране на прането  -2

Какво Ви е необходимо:

• парче от неизбелено памучно платно (канава, брезент и пр.)
• здрав бял конец
• дълга памучна връв (или лента)
• молив
• карфици
• шевна машина
• ножици
• линийка или рулетка
• по избор – закачалка или кукичка за стената

Инструкции:

1. Поставете парчето платно върху равна повърхост и начертайте в единия му край кръг с диаметър 36 см. (включително толеранса за шева) с помощта на молив и подходящ шаблон (или например голяма кръгла чиния).

2. Изрежете кръга по контурите.

3. Върху останалото платно или върху друго парче измерете и начертайте правоъгълник с размери 102 х 61 см. и го изрежете по контурите.

4. Поставете парчето откъм опаковата му страна. Направете разрез с дължина 1.3 см. успоредно на по-дългия ръб на тъканта, на около 5 см. от ръба. Прегънете, за да получите малък подгъв, а след това зашийте подгъва. Повторете същата процедура и с противоположната страна на правоъгълника.

5. Докато тъканта е обърната откъм опаковата страна, поставете памучната връв с дебелина 0.6 см. и дължина 127 см. на около 4 см. от ръба на парчето (дългата страна). Направете подгъв от 0.6 см. по цялата дължина на ръба, прегънете тъканта над връвта и захванете с карфици. Зашийте подгъва по цялата дължина, захващайки памучната връв, която ще играе ролята на шнур на чантата.

6. Поставете кръга върху другата дълга страна на правоъгълника (която е без подгъв), като се уверите, че и двете парчета са откъм опаковата им страна, обърнати с лицевата част едно към друго. Зашийте кръга към правоъгълника по контурите, оставяйки част от него (по около 1.3 см. в началото и в края) не пришита, за да можете да направите и вертикалния шев. Правете шева на около 1.3 см. от ръба, проверявайки периодично дали ръбовете на двете части за успоредни.

7. Зашийте двете къси страни на правоъгълника една към друга, за да направите страничния ръб – за тази цел предварително сте оставили от всяка страна по около 1.3 см. толеранс за шева. През цялото това време торбата трябва да е обърната наопаки, за да може шевовете да са отвътре. Използвайте карфици, за да захванете предварително шева.

8. Обърнете торбата откъм лицевата й страна и направете по един възел в двата края на шнура.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: баня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot