Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да изберете здрав ламинат за кухненския плот

6
гласа
Искат да поставя ламиниран пластмасов плот в кухнята си, но се притеснявам за устойчивостта на плота към надраскване. Как да избера продукт, който да е достатъчно здрав и устойчив на повреди?
Как да изберете здрав ламинат за кухненския плот-1 Как да изберете здрав ламинат за кухненския плот-2

Трудно е да се препоръча конкретна марка ламинат, защото качествата на материала не зависят само от производителя. Могат да се дадат обаче някои насоки при избора на материал. Най-доброто решение е да проведете свой собствен тест за издръжливост преди да поръчате ламината. В повечето големи магазини, специализирани в областта на строителството, ремонтите и обзавеждането можете да намерите мостри на продуктите, които можете да тествате. Помолете за мостра в желания цвят и я занесете със себе си у дома. Тестването трябва да подложи мострения материал на същите условия, на които ще е подложен бъдещият кухненски плот.

По-горе е показан един примерен тест за издръжливост на четири различни ламината, от четири различни производителя. Мострите се тестват с нарязване от нож и изтъркване с шкурка. Резултатът обвързва частично издръжливостта не толкова с марка, колкото с цвят на материала - при дадения тест едноцветните мостри в тъмни цветове показват най-голяма податливост към надраскване и повреждане на повърхността. Лъскавите покрития също са сравнително податливи на повреда. В резултат от теста, най-издръжливи излизат мострите със смесен цвят, матов завършек и леко текстурна повърхност.

 

 

 

 

 

източник bgstroitel.com

Категория Категория: За любопитните

Категория Тагове: ламиниран плот, плот, кухня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot