Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Входът - и вече сме у дома

8
гласа
Във входното антре не прекарваме толкова време, колкото в кухнята или хола. Но от това, какъв е той зависят не само минутите преди да излезем или след като се върнем от работа, а и част от настроението ни за целия ден. Как да направим дома още от входа по-приветлив, подреден и красив. Това зависи от нас и от това как ще успеем да организираме това малко, но така важно място.
Входът - и вече сме у дома-1

Често ни се приисква да освободим максимална част от пространството у дома, да махнем мебелите и не нужните вещи. Но така рискуваме да заживеем в спартански празен дом. Но реалността е сурова и пълна с проблеми. Щом се приберем у дома трябва някъде да се събуем и оставим обувките, ключовете, мокрия чадър, чантата и шапката, палтото, пощата и т. н. … Добре е да сложим и телефона в това помещение, да предвидим място за пантофите за членовете на семейството и за гостите, ако имаме куче – каишки, а ако имаме бебе – количка, обувалки и мазила за обувки. Всички тези вещи трябва да заемат своето място във всеобщия хаос и това да стане със стил, за да ни е приятно. Ето списък на вещи, които могат да ни помогнат в организацията:

Шкафче – дори и малко, шкафче за обувки би вършило добра работа.

Ако има и горна част за закачване на дрехите би било още по-добре, а ако е съчетано с огледало (най-добре в пълен ръст) и чекмедженце за дребните вещи – идеален вариант. Добре е да се предвиди място за сядане – ако помещението позволява – табуретка или дори малко диванче. За да украсим тривиалния шкаф можем да поставим в единия край естетично подредени стар часовник, чадър и в зависимост от сезона – сухи (много подходящи, защото най-често помещението е без пряка слънчева светлина) или свежи цветя.

Пода на помещението е добре да бъде лесен за почистване, защото именно във входното антре се цапа най-много, с влизането от улицата с обувки. Паркетът не е удачен поради много причини, а най-неподходящ е балатумът. Бабините черги също вече не са на мода, предвид последните тенденции в хигиенизирането и естетиката на дома. За предпочитане е теракота – най-удобен за поддръжка.

Осветлението е важно за малкото пространство на входа. За да се получи максимален обем и уют, поставете повече от едно осветителни тела и "заиграйте" светлината. Огледалата също спомагат в това отношение.

източник az-jenata.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: вход, антре, входна врата,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot