Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Съвети за бебешкия кът

6
гласа
Когато предстои в дома ви да влезе нов член на семейството, трябва да обърнете особено внимание на подредбата на детската стая. Интериорът на стаята играе важна роля за формирането на детския характер. Това е мястото, където детето ще получи едни от първите си чувства на доволство и радост. Тя трябва да съчетава в себе си място за отдих, забавление и учение. Никой елемент не трябва да внася отрицателни настроения, като страх и безпокойство.
Съвети за бебешкия кът-1 Съвети за бебешкия кът-2 Съвети за бебешкия кът-3

На първо място обърнете внимание на безопасността. Използвайте само естествени и природосъобразни продукти – матраци с органични материали, памучни спални комплекти, килими от естествени материи. Мебелите в стаята трябва да са изработени с безопасни, нетоксични бои и лакове. Когато мъникът проходи, за да избегнете нараняванията, отстранете всички мебели с остри ъгли, тежки метални конструкции или стъклени принадлежности.

През първите месеци бебето ще прекарва по-голямата част от денонощието в детското креватче или кошчето. Обърнете внимание от какви материали е изработено.

Повърхността да не е наранена, да няма пукнатини и боята не трябва да се люпи. Хубаво е, креватчето да има подвижна настройка на матрака и предната страна да се сваля. Решетките трябва да не са на по-малко от 6 см. разстояние една от друга.

Освен място за спане е нужен и кът за преобличане. В магазините предлагат прекрасни ракли – вани, пригодени за повиване и къпане. Ако нямате достатъчно средства, може да ползвате раклата или скрина, в който да прибирате детските дрешки, и върху него да поставите подложката за повиване. Добре е скринът да ви е удобен на височина и подложката лесно да се почиства. До него може да сложите контейнер с няколко нива, където да прибирате пелените и другите материали за повиване.

Ако имате възможност, в детската стая сложете матрак, на който може да играете на воля. По-евтино решение са надуваемите дюшеци.

Противно на широко разпространеното мнение, че стаята трябва да е изпъстрена с цветове, при избора на тонове се стремете към простота и изчистеност. Стаята трябва да излъчва спокойствие, а не да натоварва. При избора на цвят спрете се на светлите гами, на жълтото, розовото, синьото или оранжевото. Играчките са тези, които концентрират вниманието. Избягвайте прекалено многото картини и не внасяйте растения. На празната стена може да опънете корда, на която да закачате различни детски рисунки и играчки. Хубаво е периодично те да се сменят.

Това е стаята на вашето бебе, което расте всяка секунда. Ще настъпи време на самостоятелност, когато само ще трябва да достига играчките и книжките си. За целта може да сложите на едната стена рафтче на около 80 см. от земята, на което да наредите книжките. Играчките прибирайте в сандък с лек капак. Удобно разрешение е отвореният плетен кош за домашни любимци. Поддържайте реда в детската стая, като често прибирайте играчките. Хаосът може да отблъсне интереса на малкото човече към тях.

източник az-jenata.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: бебешка стая, детска стая, обзавеждане,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot