Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Кабинет у дома

7
гласа
Световната тенденция е все повече дейности да могат да се извършват от вкъщи, затова все по-бързо се завръща старата традиция – кабинет у дома. Едно време писателите, банкерите, учените са работели от вкъщи. Като минаваме по по-старите улици в градовете можем да прочетем табелки с надписи – “Тук живя и твори”
Кабинет у дома-1 Кабинет у дома-2 Кабинет у дома-3

Ето че времената се менят и отново се връща модела – работа от дома. В днешно време компютърът е необходимост за почти всеки тип работа. Мениджърите могат да следят и контролират работния процес от дома, архитектите да проектират, журналистите да пишат, като цяло няма съвременен човек, имащ достъп до Интернет, който да не се съгласи, че компютър у дома е не само лукс, не само удобство, но и една от жизнено необходимите вещи, наравно с пералнята, готварската печка и прахосмукачката. Може да прозвучи странно, но компютърът за определен тип хора може да бъде дори по-важна вещ, защото предимството винаги да имаш достъп до информация, може да ти донесе много дивиденти.

Ако си в глобалната мрежа за минути може да си поръчаш дори храна и чистач у дома.

При всички положения във всеки съвременен дом има място поне за един компютър. Въпросът е как да организираме пространството, така че да е удобно и практично. Най-лесно е с един лаптоп, който да пренасяме където ни е най-удобно и винаги да ни е под ръка. Но ако говорим за цял домашен офис с най-необходимата офис техника: факс машина, скенер, принтер, трябва да отделим повече място. Най-добре е кабинетът да присъства още в плана на бъдещия дом. Ако не е залегнал и необходимостта от работен кабинет се е появила в последствие имаме два варианта: или да отделим една от стаите, или да приспособим част от хола или кухнята за кабинет. Традицията е мъжът да има специално място за кабинет, но в днешни дни жените също градят собствена кариера и особено когато желаят да не изпускат работата си, да не губят професионалната си квалификация и едновременно с това да обръщат повече внимание на децата си, именно те са онези, които предпочитат и които имат нужда от кабинет у дома.

Ако ще е кабинет само за един член от семейството, който се занимава с важна дейност, за която му трябва спокойствие е добре той да е отделен от останалата част на жилището и децата да имат минимален достъп до него.

Не е добра идея компютърът да е в спалнята ви. Ако заложите на този вариант трябва да са поне два, тъкмо ще може да разигравате нови варианти на стария виц.
– Скъпи, хайде да си поговорим, не ми обръщаш никакво внимание. – обръща се млада жена към мъжа, който е седнал пред компютъра.
– Добре де – отвръща той, без да откъсва поглед от екрана – сядай на другия компютър и пускай кю-то.

В кухнята също не би имало достатъчно спокойствие и вдъхновение за работа, освен ако компютърът не се ползва само в помощ на домакинята, за забавление на децата или за бърза проверка на мейла със сутрешното кафе и прочитане на новините.

Идеалният вариант е ако може да отделите една цяла стая за кът за учене, работа и почивка, където да поместите семейната библиотека, да сложите всички офис машини и компютри и който когато има нужда да ползва кабинета. Така ще може да работят и двамата съпрузи, както и по-големите деца да използват кабинета като място, където да подготвят домашните си, да четат и да сърфират из Интернет. Ще може да подредите всички книги тематично, дори да ги опишете в специален каталог и ако всеки член на семейството спазва домашните библиотечни правила, винаги ще можете бързо да откривате необходимата ви книга, без да трябва да ровите из цялата къща.

Предимството да имаш кабинет у дома е, че не се губи много време и финанси за безсмислено и отегчително протяжно пътуване в трафика до работа и обратно.

Офисът ви е винаги под ръка и по всяко време на денонощието можете да свършите някоя задача, да реализирате творческо хрумване или да изпратите важен и неотложен имейл.

Психолозите твърдят, че работейки от дома можем в пъти да намалим стреса, което се отразява плодотворно като цяло на работата и на качеството ни на живот.

Имайки предвид, че това е бъдещето, тепърва ще се замисляме все повече и повече как да организираме по-добре работата си от дома, за да бъдем по-ефективни, да сме по-добре платени и да имаме повече свободно време.

Тази комбинация определено би ни направила по-щастливи и по-удовлетворени от живота и работата.

източник az-jenata.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: кабинет, работно място, у дома,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot