Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Полезни съвети за кухнята

7
гласа
Всеки готвач се е сблъсквал с ужасната бъркотия в кухнята. Понякога е трудно бързо и евтино да почистим след готвене. Ето няколко съвета, как може да стане това без излишни разходи:
Полезни съвети за кухнята-1 Полезни съвети за кухнята-2

1. За да почистим пожълтелите прибори, използваме смес от 1/2 чаша белина, 1/4 чаша сода за хляб и 4 чаши топла вода. Трябва да престои поне 10 мин. преди употреба.

2. За да почистите пасатор, напълнете го до половина с гореща вода и добавете капка почистващ препарат. Затворете го и го включете за няколко секунди. Изплакнете и подсушете. Съдовете може да изискват малко търкане.

3. За да почистите съдовете за печене, натъркайте ги силно докато са горещи с перилен препарат. Покрийте ги с влажна кърпа и изчакайте.

4. Мръсотията по отварачки за консерви може да се почисти като се търка със стара четка за зъби. За да почистите остриетата, използвайте хартиена кърпа, която да прокарате между тях.

5. За да почистите чугунени тенджерки, изчистете ОТВЪН съдовете с обикновен препарат за печки. Изчакайте 2 часа, след което можете да премахнете черните петна с оцет и вода. След като ги почистите, натъркайте ги с парче восъчна хартия докато са още топли, за да избегнете ръждата.
За да почистите загоряла храна, сварете оцет и сол в съда.
Сложете филтър за кафе на дъното, когато не ги използвате.

Той абсорбира влагата и предпазва от ръжда.

6. За да почистите петна от кафе и цигари от порцелан, изтъркайте ги с влажен парцал и сода за хляб.

7. Премахнете потъмняването от медна посуда, като смесите равни части зехтин и оцет или сол и лимонов сок. Почистете потъмнената повърхност с хартиена кърпа. Можете да възстановите блясъка на съдовете като ги търкате със стоманена вълна.

8. Оцетът е задължителен, когато чистите кристал. Смесете 1 част оцет с 3 части топла вода и оставете да изсъхне на въздух – кристалът няма да има петна!

9. За да се отървем от миризма на лук, чесън или риба, срежете лимон и натъркайте повърхността с него.

10. Сварете малко оцет или чаена лъжичка карамфил, за да премахнете миризмата след готвене.

източник az-jenata.com

Категория Категория: За любопитните

Категория Тагове: кухня, съвети, почистване,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot