Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Бананът излиза на терасата

6
гласа
От цветарските магазини у нас през последните години не е проблем да се закупи банан в саксия. Включените в рода 35 вида банани са многогодишни тревисти растения, а не дървета, както е общоприетото схващане.
Бананът излиза на терасата-1 Бананът излиза на терасата-2

Истинското стьбло на практика се развива като мощно коренище, в което се натрупват въглехидрати. Оформеното над почвата стъбло е лъжливо. От средата му излиза огромно съцветие. В пазвата на всеки плодоносещ лист може да се образуват по 10 -16 плода.

Ако разполагате с огромни, светли помещения и целта ви е да произвеждате от любимите си растения - изберете си екземпляри от вида Musa paradisiaka. В стари времена народите, кьдето вирее този вид, го наричали "дърво на знанието", а плодовете му - "храна на мъдреците".
До два метра височина достига видът Musa enseta, който е много декоративен. Почти толкова са дълги и елиптичните, извити надолу листа, с червеникава централна нерватура. Цветове и плодове образува рядко. У нас се отглежда в саксии за украса на тераси и големи помещения. В саксии се отглеждат още М. velutina /кадифян/, който достига 2 метра височина. По-ниски са видовете М. папа и М. coccinea /яркочервена/, които са под метьр. За да се развива добре бананът, изисква достатьчно топлина. През зимата растенията се настаняват в помещения с температура поне 16 градуса, но се чувства добре при 24 - 29 градуса.

През лятото мястото на банана е на добре огрени балкони и тераси. Въпреки любовта му към топлината при температура над 35 градуса спира растежа на банана.
През цялото време растенията се нуждаят от много влага. При сух въздух е необходимо листата да се оросяват.

източник estroitelstvo.com

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: банан, растения,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot