Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да си направите сами забавни подпорки за книги

6
гласа
Тази двойка забавни на вид подпорки за книги ще зарадват не само Вашите деца, но и Вас самите със свежия си и забавен външен вид. Подпорките са от мека дървесина, но можете да използвате и шперплат или някоя по-екзотична дървесина, с която разполагате.
Как да си направите сами забавни подпорки за книги  -1 Как да си направите сами забавни подпорки за книги  -2 Как да си направите сами забавни подпорки за книги  -3 Как да си направите сами забавни подпорки за книги  -4 Как да си направите сами забавни подпорки за книги  -5

Инструкции:


1. Копирайте шаблоните за двете мечета в реални размери (като контури) или ги разпечатайте. След това използвайте шаблоните директно върху дървената плоскост, след като я залепите с помощта на лепило – спрей.

 

 

2. Изрежете по контурите фигурките на мечетата с помощта на резбарски трион. Ако след изрязването има такава нужда, обработете с шкурка ръбовете.

 

Основата (В) и отвесната подпора (С) са направени от плоскост с размери 2.5 х 15 см., която е обработена до размери 2 х 14 см. Изрежете елементите до зададената дължина и обработете краищата с шкурка. Уверете се, че страните им, особено тези, при които ще се свържат двата елемента, са напълно перпендикулярни – в противен случай свръзката няма да хване достатъчно здраво.

 

 

3. Отбележете и пробийте с дрелка 3 дупки в периферията на основата – за дюбелите. Преди да направите дупките изберете подходящата бургия като направите проба спрямо размера на дюбела върху някое от остатъчните парчета.

 

Намажете дюбелите с лепило и свържете двата елемента, като преди това сте пробили  водещите отвори за винтовете върху основата. След като лепилото изсъхне, почистете сглобката и я обработете с шкурка.

 


4. Обработете с шкурка повърхността и ръбовете на фигурката на мечето и след това я монтирайте на мястото и с помощта на винтове.

 

 

5. Боядисайте повърхността на двете мечета с гланцова боя и направете необходимите декорации, за да завършите напълно фигурките. Можете да направите това преди или след като монтирате мечетата върху основата, в зависимост от това кой вариант е по-удобен за Вас.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: обзавеждане, аксесоари, направи си сам, за дома,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot