Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Реставрация на стар стол

9
гласа
В много домове има столове, които отдавна са остарели, но стопаните не искат да изхвърлят тези практични вещи. Старите столове просто могат да се реставрират. Тапицерията може лесно да се смени, а надрасканото дърво да се боядиса в подходящ цвят. Може да се използва шаблон и стола да се украси с интересни орнаменти.
Реставрация на стар стол-1 Реставрация на стар стол-2 Реставрация на стар стол-3

Материали:

Дървен стол;

Боя за дървената част;

Златна боя металик за орнаментите;

Плат за дамаската с орнаменти  – 50см;

Инструменти: 

    * Шкурка
    * Телбод за мебели
    * Четка – 40мм
    * Гъба
    * Молив
    * Залепващо фолио
    * Картон
    * Макетен нож
    * Индиго
    * Оризова хартия

Описание на работата:
Обработете със шкурка дървената част на стола,Работа за да махнете стария слой лак. Избършете го с влажен парцал и изчакайте да изсъхне около половин час. Боядисайте дървото равномерно с боя. Изчакайте да изсъхне 10-15 мин и нанесете втори слой. 

Направете си кройка от плата за дамаската според седалката на стола, като оставите по малко плат от всички страни. Закрепете плата към седалката с телбод от всички страни. 

Прекопирайте орнамента от плата върху оризова хартия с мек молив. А след това върху фолио, обозначете малките детайли с номера, за да не ги размените. 

Залепете фолиото върху облегалката на стола, залепете малките детайли. С помощта на суха гъба нанесете златната боя върху шаблона. Избягвайте големите количества боя, за да не започне да тече. 15мин след нанасянето на боята, внимателно отстранете фолиото. Отстранете и малките фрагменти. 

По желание с леки движения можете да нанесете “златото” върху ъглите и ръбовете, за да създадете ефект на “благородно изтъркване”. 

С този орнамент може да декорирате стената около стола или някои декоративни елементи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

източник damski-klub.info

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: реставрация, мебели, стол, обзавеждане, направи си сам,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot