Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да транспортираме хладилник

7
гласа
За да запазим качествата на новия хладилник и да удължим неговото ползване е добре да се съблюдават някои правила при пренасянето му
Как да транспортираме хладилник-1

Преди всичко, трябва да се запомни, че хладилника не трябва да се пренася в хоризонтално положение, защото това може да повреди закрепването на механизмите и компресора, намиращи се в задната му част или да предизвика теч на масло от компресора. Това може да доведе до скъпо струващ ремонт, което никой не желае.

Ако начинът на превозване или превозото средство не позволяват хоризонтално транспортиране на хладилника, той трябва да бъде наклонен на не повече от 40° спрямо хоризонталата.

Преди транспортирането уредът трябва да бъде внимателно упакован и да бъдат извадени всички пластмасови и стъклени приспособления от него - рафтчета, чекмеджета, поставки и т.н. Ако не бъдат извадени всички свободни предмети от хладилника, по време на пренасянето му може да бъдат счупени или да се нанесат непоправими щети във вътрешността му.

В случай, че хладилника е висок е добре да бъде укрепен с ремъци и опори, за да се избегне евентуално усукване на уреда по време на транспортирането му. Не забравяйте да поставите меки парчета плат под ремъците там, кудето контактуват със стените на уреда, за да се избегне одраскване, охлузване и т.н.

източник stroitelstvoto.blogspot.com

Категория Категория: Бяла техника

Категория Тагове: полезно, хладилник, превоз, пренасяне,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot