Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Идеи за допълнително място за съхранение на вещите - спалня

6
гласа
Идеи за съхранение на вещите във вашия дом. Как лесно можете да организирате инструменти, дрехи, стари играчки, стара техника и т.н.
Идеи за допълнително място за съхранение на вещите - спалня-1 Идеи за допълнително място за съхранение на вещите - спалня-2

1. Място под леглото
Оползотворете мястото под леглото си чрез нисък шкаф или старо чекмедже, върху които сте монтирали колелца. Така изваждането и прибирането на мебела под леглото ще бъде далеч по-бързо и лесно.

2. Поставка за хавлиите
Поставете върху вратата на спалнята си или някъде близо до входа към банята пръчка, върху която да слагате мокрите хавлии след излизане. Така ще спестите място в банята си и едновременно с това ще намалите влажността в помещението. Същевременно ще увеличите влагата в спалнята.

3. Съхранение за одеялата
Можете да съхранявате допълнителните одеяла между матрака и пружината на леглото си, където те винаги ще са Ви на разположение.

Идеи за всяка стая

1. Укрепете шкафовете
Ако решите да поставяте дълъг и висок до тавана шкаф, добре е преди това да подсилите пода. Стандартните подове обикновено могат да издържат около 20- 23 килограма на квадратен фут (1 кв.м. = 10.8 кв. фут), но един препълнен шкаф или библиотека обикновено надминават тази маса. Най-добре е да се консултирате предварително със специалист – инженер или дърводелец, който да Ви посъветва как точно да укрепите пода и самия шкаф.

3. Добра опора
За да предотвратите падането на рафтовете на шкафовете, можете да добавите опора на всеки 70- 75 см. по цялата дължина на рафта (при рафт с дебелина около 3 см.). Правилото е такова – колкото по-тежък е товарът върху рафта и по-малка е неговата дебелина, толкова по-малко трябва да бъде разстоянието между опорите.

2. Върху стената
Независимо дали става дума за подправки, украса или инструменти, винаги можете да спестите място като ги поставите директно върху стената. За тази цел използвайте кутии-рамки, кукички, гвоздеи или лавици.

4. Решение за подпрозоречното пространство
Монтирайте двата края на пръчка за завеса към касата – на няколко сантиметра над перваза. Така ще получите подходящо допълнително пространство за поставяне на саксиите със стайни растения. За допълнителна украса можете да зашиете към пръчката леко надиплен плат.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: да знаеш как, идеи, пространство, спалня, трапезария, разположение,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot