Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как домът ви да изглежда по - голям

14
гласа
7 съвета как да направи домът ви да изглежда по-голям. Полезни идеи за по-малките жилища.
Как домът ви да изглежда по - голям-1 Как домът ви да изглежда по - голям-2 Как домът ви да изглежда по - голям-3 Как домът ви да изглежда по - голям-4

Използвайте вертикалното пространство

Не винаги е възможно домът ви да изглежда по - голям, отколкото е в действителност, но може винаги да изглежда по - голям във вертикално отношение. Изберете мебели и модули, които да събират максимално вещи и да създават впечатление за висок таван. На помощ идват декоративните елементи в помещението - саксии с цветя по пода, вентилатор на тавана, високи лампи, които стъпват на пода, но стигат почти до тавана. Така погледът автоматично ще се издига нагоре, когато човек влезе в помещението. Ако горният ред шкафове в кухнята стига до тавана или върху него са поставени декоративни елементи, ще се допълва илюзията за стая с висок таван.

Премахнете тъмните сенки

Грешното осветление може да накара домът ви да изглежда по - малък. За да избегнете тъмните сенки, изберете правилните лампи, аплици, лунички и свещи. Правилното осветление дава по - добра представа за пространство, форми и цвят. Задължително използвайте акцентно осветление върху произведения на изкуството или върху конкретна мебел, така че стаята да изглежда плътна, обемна и уютна. Изберете висящи лампи, лампи с прозрачни стъкла и лампи за пода с малка основа. Те ще увеличат светлината в помещението и привидно, неговия метраж.

Използвайте прости цветови схеми

За малки пространства най - подходящи са едноцветните решения, защото те визуално разширяват помещението. Когато има по - малко контрасти, окото преминава през стаята, необезпокоявано, което създава илюзията за допълнително пространство. Ако не харесвате едноцветните решения, можете да използвате любимите си ярки цветове в аксесоарите - възглавнички, килимчета, декоративни акценти и т.н.

Покажете пода

Изборът на мебели е от решаващо значение за това, дали едно пространство ще изглежда спретнато и подредено или натрупано и разхвърляно. Използвайте мебели с меки форми, които да не пречат на погледа да стигне до пода на помещението. При избора на мебели за малки пространства трябва да се акцентира на тяхната големина, тежест и на техния цвят. Препоръчват се мебели с метални или тънки дървени крачета, вместо масивни, които стъпват на земята. Масата в столовата също трябва да е висока, за да създава илюзия за пространство. Най - добре е плотът да е от стъкло, а не дървен.

Открийте средата

Ако сте от типа хора, които смятат, че до всяка стена трябва да има гардероб, диван или друга мебел, добре е да премислите пак. Опитайте се да си представите, как мебелите са аранжирани само в центъра на стаята. Добре е да разчертаете пода, преди да купите всичко, за да "видите", как ще изглежда стаята после. Не забравяйте, че между мебелите трябва да остане достатъчно място за минаване.

Многофункционалност

Изберете многофункционални мебели - например дивани със шкаф отдолу или сгъваеми, които стават на легло вечер. Освен тези традиционни вещи, не се колебайте да сложите в столовата работна маса, която да се превръща в маса за хранене или пък библиотека, която става на диван.

Използвайте огледала и рефлектиращи материали

Огледалата във всеки дом отразяват естествената светлина и създават усещане за повече пространство. Освен огледала, можете да използвате и материали, които отразяват светлината - сребро, кристал, стъкло, стомана. Те са подходящи за аксесоарите - вази, скулптури, полилеи и аплици за стена.

източник zadoma.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: обзавеждане, интериор, съвети,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot