Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало

8
гласа
Предлагаме Ви един простичък, но практичен проект как да си направите сами дървена закачалка за дрехи с вградено овално огледало – полезен и стилен аксесоар за антрето, коридора, дрешника или за което и да е друго помещение. За дизайн можете да използвате показаната на снимките форма, или да изработите своя собствена.
Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-1 Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-2 Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-3 Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-4 Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-5 Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-6 Направи си сам: Закачалка за дрехи с огледало-7

1. Изберете дизайна

Изберете формата на закачалката и направете шаблон, чрез който да изрежете МДФ плоскостта. Шаблонът направете от твърда хартия. За да се уверите, че формата е симетрична, предварително я прегънете по средата, за да сверите двете й половини (или направете дизайна наполовина, а другата половина изрежете по нейните контури). Залепете готовия шаблон върху МДФ плоскост с размери 122 х 244 см. и дебелина 2 см.


2. Изрежете формата

С помощта на трионче за ажурна резба отрежете формата по контурите. Отбележете местата на отворите за закачалките (тук са 12 на брой), а след това махнете шаблона. Изрежете две парчета от останалата МДФ плоскост – всяко с ширина 12.5 см. и дължина като тази на шаблона. Залепете двете парчета с лепило и ги захванете със скоби, докато лепилото изсъхне.


3. Направете дупките за закачалките

Отрежете 12 парчета (или колкото сте избрали) от дълга шпилка (дюбел) с диаметър 3.2 см., всяка с дължина 14 см. Нанесете грунд върху всички парчета и ги оставете да изсъхнат добре. С помощта на дрелка (с бургия с размер 3.2 см.) пробийте дупките за тях върху основната плоскост – те трябва да бъдат направени върху маркираните места и да са с дълбочина 1.3 см.


4. Поставете закачалките

Поставете лепило в единия край на всяко парче шпилка и го поставете в съответната дупка. Откъм задната страна на закачалката към всяко парче поставете по 1 винт за дърво (#8 х 4 см.).

 

5.Монтирайте лавицата

Начертайте линия през средата на мястото, където ще бъде поставена лавицата. Зенкеровайте 4 дупки по дължината на цялата линия. След това монтирайте лавицата с лепило и винтове (#8 х 4 см.), прокарани откъм гърба на закачалката.


6. Обработете плоскостта

Обработете повърхността с шкурка (размер 220). След това нанесете един пласт боя върху цялата предна част на закачалката, включително върху монтираните вече парчета шпилка. Обработете отново с шкурка (размер 320) и избършете с кърпа преди да нанесете втория пласт.7. Монтирайте огледалото

С помощта на течен силикон залепете гърба на огледалото към центъра на готовата закачалка. Оставете лепилото да изсъхне добре (поне 5 часа) преди да закачите конструкцията върху стената. За тази цел можете да монтирате към гърба на закачалката кукичка за картини.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: закачалка, антре, огледало, мебели, обзавеждане, направи си сам,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot