Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да си направите рафтчета от кутии от боя

12
гласа
Предлагаме Ви проект, който ще Ви помогне да създадете нещо едновременно полезно и красиво. И не на последно място – евтино. Това е група от 6 (а може и повече) стари кутии от боя или пък неизползвани такива (могат да се намерят в някои специализирани магазини), които служат за съхранение на различни вещи – дребни аксесоари, бутилки или пък навити на руло хавлиени кърпи.
Как да си направите рафтчета от кутии от боя-1

Необходими инструменти и материали:

  • 6 броя метални кутии от боя, с вместимост около 1 литър (вече използвани или празни нови такива)
  • клещи
  • дрелка
  • метална пила
  • 7 броя метални машинни винтове със затъпен връх (№ 10)
  • 7 броя малки гумени шайби плюс законтрящи гайки
  • нивелир
  • молив
  • 4 броя (№ 8 x 3.2 см.) винтове с вдлъбнатина плюс съединителни скоби (анкери)
  • отверка


Инструкции:
1. Премахнете капака от всяка от кутиите за боя (или остатъците от него) с помощта на клещите. За двете кутии, които ще бъдат по средата, пробийте 2 дупки от срещуположните страни на всяка от тях. При четирите крайни кутии пробийте по 1 дупка откъм страната, за която ще се свърже всяка от тях към останалите. Използвайте пилата, за да загладите острите ръбове след пробиването на дупките.

2. Прикрепете някоя от външните кутии към едната от междинните. Изравнете дупките и проврете металния машинен винт през тях. Подсигурете с гумена шайба и законтряща гайка. Добавете и втората крайна кутия в редицата. По същия начин направете и втората редица от 3 кутии.

3. Върху плоска повърхност поставете двете редици изправени, така че да се образува правоъгълник. Пробийте по една дупка от вътрешната страна на съседните две междинни кутии, точно под ръба. Обработете ръбовете с пила. Накрая съединете двете редици една към друга с помощта на машинен винт, гумена шайба и законтряща гайка.

4. Обърнете на обратно така получената конструкция и пробийте дупка върху дъното на всяка една от четирите крайни кутии. Поставете конструкцията върху стената и я изравнете. С моливче отбележете местата на четирите дупки и на тези места пробийте отвори с дрелка. Вкарате в тях анкерите и накрая монтирайте към стената така получените рафтове с винтове (No.8 х 3.2 см.).

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: рафтове, идеи, направи си сам, дизайн,

1 Коментара

paranorm
мнооого готино

Добави коментар

друга картинка

antibot