Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Да си изберем добра кухня

8
гласа
Когато желаем да обзаведем кухнята си, най-добре е да започнем от проектирането и, да добием представа за бъдещата и визия. Точно трябва да знаем размерите на помещението и добре да си дадем представа как в този интериор ще се разположат кухненските мебели, електроуреди, аксесоари и всичко останало.
Да си изберем добра кухня-1 Да си изберем добра кухня-2 Да си изберем добра кухня-3 Да си изберем добра кухня-4 Да си изберем добра кухня-5

Ако имаме ясна представа за желаната от нас кухня, можем да поръчаме да ни я изработят. Но в случая по-добре ще бъде да изберем примерен елемент, за да няма разминаване между нашите очаквания и направената кухня. Разбира се, можем да си изберем и готова, което може би се явява по-добрият вариант, стига тя да пасне на планираното ни разпределение в стаята.


Независимо какъв ще е нашият избор, има няколко правила, с които е добре да се съобразим:

    * Когато си поръчваме или избираме кухня да съобразим височината и с нашият ръст. Трябва лесно да достигаме всички шкафове с възможно най-малко усилия.
   
* Ако има възможност се препоръчва фурната да се разположи на нивото на очите. Най-често това се получава ако кухнята ни е вградена. В случая лесно може да поставите и наглеждате любимото си ястие във фурната, без да се навеждате.

   
* В близост до готварската печка или фурна не се поставят хладилник, мивка или съдомиялна машина. Това се предвижда по съображения за сигурност и безопасност в кухнята, както и за да осигурим по-дълъг живот на електродомакинските си уреди.
   
* Разстоянието от пода до мивката и плота на кухнята също съобразени с нашата височина. Това са местата, на които сме най-дълго време докато приготвяме гозбите си. Работата ни на тях трябва да извършваме в изправено положение.

   
* Плоскостите на мебелите и плота на кухнята да са с гладка повърхност. За лесното почистване на кухнята трябва да помислим още при избора и. Участъците около котлоните и мивката се замърсяват с “упорити” мазнини и храни. Релефните повърхности задържат частици от тях и изискват големи усилия, за да ги излъскаме като нови.

Напоследък най-актуални са кухни с вградени електроуреди. Чрез тях помещението изглежда по-широко, прибрано и не на последно място - подредено. Но да не забравяме, че точно такива кухни имат няколко големи минуса. Те са много по-скъпи – както мебелите, така и уредите. Монтирани веднъж, не можем да ги разместим, ако решим да направим промяна. Предимството на невградената кухня в случая се състои в това, че отделните части са автономни и лесно можем да ги разместим, ако ни омръзне разположението им.

Докато мебелите за вграждане до голяма степен се подчиняват на определени стандарти, то с формата и размерите на невградената кухня имаме по-голяма свобода. Неоспорим факт е и по-трудното цялостно почистване на вградените кухни.

източник arh.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: кухня, обзавеждане, избор,

1 Коментара

теодор
към автора на статията ?????? извинявам се но по аматьорско мнение не съм виждал никаква идея си нямате от създаването на една кухня поне като ще пишете статия за нещо се консултирайте с професионалист

Добави коментар

друга картинка

antibot