Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане

12
гласа
Плаши ли ви мисълта за посрещането на гости в дома ви? Мисълта, че нови хора ще дойдат в дома ви направо ви хвърля в паника, а причината за това е, че вие се притеснявате от факта, че жилището ви не притежава стил! Бихте желали да не е безлично. Може би е крайно време за един бърз урок по интериорен дизайн, за да разберете кои са основните течения в това изкуство и да ги използвате за подобряване на жилището си.
Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-1 Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-2 Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-3 Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-4 Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-5 Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-6 Стиловете в интериория дизайн и обзавеждане-7

Стилове интериорно декориране и обзавеждане

Следващите стилове ще ви помогнат да навлезете в изкуството на обзавеждането:

Арт Деко атмосфера
Това е стилът, който постига своя пик през 20-те и 30-те години на ХХ век и се характеризира с минималистичните цветове и структурите, с които борави. Блестящите силни линии са един от стълбовете, на които се опира изборът на мебели в Арт Деко стила. Дървото обикновено е боядисано в червен лак. Този цвят се съчетава най-често с бяло и черно, но също така може да се комбинира и с тъмно лилаво, бледо синьо, пепел от рози. Цветовете се подсилват още повече от използването на стомана, алуминий, хром, стъкло, огледала, бял мрамор. Настилките, които могат да се използват са бял или черен мрамор. Осветлението може да бъде решено от комбинация от настолни лампи, стенни аплици и плафониери – съветват специалистите по интериорен дизайн.

Азиатска аура

Азиатската култура е доста популярна по света, така че не е чудно, че вътрешния дизайн вдъхновен от нея е толкова използван. Азиатския стил на декориране е въплъщение от семпло обзавеждане и точно подредени области. Всичко тук е свързано с баланса между енергиите на Ин и Ян. Използването на фън шуй е задължително при обзавеждането. Това древно китайско изкуство за декориране използва потоците на енергиите, за да се постигне перфектната симфония. Можете да използвате рогозки и черги на пода, които са неразделна част от ориенталската култура. Бамбукът също е често използван елемент при азиатската аура на дома.

Съвременен шик

Много дълго време, съвременния интериорен дизайн се е считал за много студен стил на декориране. Той заема основите на Арт Деко стила, като добавя към него комфорта. В последните години, съвременният шик започва да постига много успехи, разясняват дизайнерите на Моми Студио. Стилът се характеризира с финес, простота и геометрични фигури. Цветовете, които се свързват с него са черно, бяло и неутралните нюанси. Подът трябва да бъде дървен или от теракота. В съвременният интериорен дизайн е добре да има много празни пространства между обзавеждането.

Харизмата на кънтри стила
Кънтри стилът се основава на баланс с природата и е идеален за къщи с градини. Котидж декорирането е подходящо както за селските вили, така и за градските къщи. Използват се много топли цветове, за да се придаде уют. Тапетите с флорални мотиви могат да бъдат отлично допълнение към обзавеждането. Използваните мебели обикновено са тежки и изработени от масивно дърво.

Магията на Средиземноморието

Любим стил на много дизайнери, той съчетава традициите на Гърция, Испания, Турция, Северна Африка, Италия и южната част на Франция. Цялостната тема е комбинация от ярки цветове, а белият винаги е основен. Измазаните в бяло стени и теракота в цвят на керемида, заедно с мебелите от ковано желязо с опростен дизайн могат да допринесат за внасянето на духа на Средиземноморието в дома ви. Можете да използвате екзотични растения като част от декора.

Суетата на Викторианската епоха
Викторианският стил на декориране често е свързан с излишъка, според специалистите по вътрешен дизайн. Той е една смесица от много различни стилове. Тук могат да се срещнат елементи от Ориента, щипка средиземноморско влияние, смес от елегантността на британския чар. Много използвани са нюансите на червено и кафяво, а обзавеждането е комфортно и пищно украсено.

Обратно към ретрото

Тук ще се спрем на духа на 50-те, 60-те и 70-те години на изминалото столетие. Залага се на ярките цветове и фънки обзавеждането. Използват се лава лампи, пъстри подови настилки и мебели по поръчка с уникален дизайн. Както споменахме, в годините на хипитата, нещата са били много пъстри и затова, за да смекчите нещата, можете да вкарате малко бели и черни акценти.

Съветите от професионалния дизайнер Антония Саранеделчева

Макар, че някой смятат интериорния дизайн за нещо преходно, важното е да се разберат неговите основи:
Обзавеждането е субективно изкуство. Обърнете внимание на вашите интереси и предпочитания, така че да можете да изразите и собствения си стил.
Парите могат да купят много неща, но не могат да купят вкус. Когато видите, че по магазините няма обзавеждането, което на вас ви допада, изработката на мебели по поръчка е най-добрия начин да демонстрирате вашето виждане за нещата.
Продължението на стила е функционалността в добре проектирания интериорен дизайн.
Ако имате място в дома си, използвайте го по най-добрият начин.
Ако сте от късметлиите, които са получили красива и скъпа мебел предавана от поколение на поколение, направете я в централна точка на стаята, за която е предназначена.
Интериорният дизайн е нещо, с което може да експериментирате, но винаги следете за реакциите на вашите приятели. Те могат да ви подскажат дали сте се справили добре.

Текстът е предоставен от Антония Саранеделчева, MomiStudio.com

източник www.MomiStudio.com

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, momistudio, декорация, обзавеждане,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot