Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)

7
гласа
Понякога дори и най-малката промяна в интериора променя коренно вида на помещението, а понякога с малко помощ от дизайнерите и желание можете да превърнете безцветния и скучен интериор в произведение на изкуството. Вижте 15 всекидневни, трансформирани от дизайнерите.
Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-1 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-2 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-3 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-4 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-5 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-6 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-7 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-8 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-9 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-10 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-11 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-12 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-13 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-14 Дизайн в картинки: 15 елегантни всекидневни (Преди и След)-15

1. В търсене на светлината
За да стане помещението по-светло, дизайнерът е трансформирал рамката на камината с по-светли тонове, а вътрешността е облицовал с естествен камък. Тази промяна се превръща в основа на цялостната цветова палитра на помещението.


2. Цвят и светлина

Боядисването на прозоречните рамки в бяло е класически дизайнерски трик – така прозорците изглеждат по-големи и светли. Като добавка са добавени няколко цветни килимчета, а стените са решени в слонова кост, крем или яйчена черупка – така те правят малката стая да изглежда уютна, а не потискаща.


3. Фалшива архитектура

Тук е използван един лесен и евтин визуален способ – за да се създаде повече дълбочина и текстура е създаден фалшив архитектурен елемент (камина). Това става чрез изграждането на специфичната рамка и използването на огледална повърхност. Стените и лавицата са решени в топъл бонбонен цвят.


4. Бяла приказка
Няколко слоя бяла боя плюс комплект ниска мебелировка с изчистен дизайн – тази комбинация "отваря" визуално пространството. В добавка към това, няколко мебела от прозрачен материал допълват интериора, но без да скриват гледката навън.


5. Малки промени, голяма разлика
Понякога дори почти незабележимите трансформации могат да доведат до промяна на цялостната атмосфера в помещението. Тук например повечето вещи са прибрани в шкафовете (и сандъка под прозореца), тежкият персийски килим е заменен с по-лек (като материя и като цветова наситеност), а стените и таванът са решени в меко синьо с релаксиращ погледа ефект.


6. Да започнем отначало
Тук помещението е променено и обзаведено от нулата. Избора на дизайнера са ламперия и обшивка в черно, както и открояващи се шкафове за книгите – те създават усещане за дълбочина и релеф в помещението.


7. Бохемски живот
Обикновеният нисък шкаф е заменен с красива масичка с високи крака, която съживява скучният интериор, а върху нея са поставени книги, лампа и няколко снимки. Голият под е покрит с килим от лека материя в светли тонове, а стените и прозоречните рамки са пребоядисани в искрящо бяло.


8. Пастелена стая
Грозните мебели и скучните осветителни тела са заменени със стилна мебелировка с изчистен дизайн и пастелни тонове. Старомодните тапети са махнати, а стената е боядисана със светъл латекс. Като завършек, грозният линолеум върху пода е заменен с тъмен паркет в шоколадово, за да се създаде помещение с усещане за простор и светлина.


9. Ново измерение
Рамките на прозорците и вратата (както и самата врата) са пребоядисани в искрящо бяло, а стените са облени в зелено с цвят на сочна круша. Така клаустрофобичната малка всекидневна е трансформирана в изящно светло помещение за свободното време.


10. Сърцето на дома
В този проект фокусната точка на помещението – камината, е трансформирана с неочаквана лекота. Трансформацията е изпълнена само с помощта на няколко слоя бяла боя, а за завършек е добавена красива абстрактна картина, която прибавя щипка цвят към белотата.


11. Огледално отражение
Тъмното и „тежко” на външен вид помещение е променено с помощта на голямо огледало, поставено върху камината, което отразява светлината из цялата стая. Стените са пребоядисани в пастелно синьо, а огромният телевизор в ъгъла е преместен оттам. Така моментално е подобрен не само външният вид на помещението, но и неговия фън шуй.


12. Минимализъм в действие
Преди трансформацията мозайката върху пода е прикрита от теракотена настилка – предишното подово покритие е възстановено, като неговият предишен блясък е възвърнат след обстойно полиране. Декоративните тухли около камината са премахнати, а масивните шкафове за книги са заменени с вградени. Двата прозореца от двете страни на камината и светлите интериорни тонове превръщат предишното тъмно помещение в светлинна феерия на елегантността.


13. Елегантност от 20-ти век
Трансформацията на тази стая е белязана от стила на миналия век – стилизираната мрежеста украса на стената придава на помещението релефност и ретро-стил, който се съчетава чудесно с мебелите в помещението.


14. Повече пространство
Твърде претрупаното с мебели, купчини книги и аксесоари помещение е трансформирано в пространство, където е запазено само най-необходимото. Тромавите мебели са заменени от такива с изчистен дизайн, вещите са прибрани в шкафовете, а странните цветови решения върху стената са заменени от боя в светъл тон.


15. Коренна промяна
Ето едно помещение, което не е трансформирано от нулата, но трансформацията е коренна. Стените са пребоядисани в полу-гланцов нюанс, а подовото покритие е решено в черно и бяло. Тук отново основната цел на промяната е да се внесе повече светлина и изящност в помещението.

източник comfort.bg

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: дневна, всекидневна, дизайн, интериор, обзавеждане, идеи,

1 Коментара

Лазарина
Ооо, нашето диванче от Явор-а си е супер и не бих го заменила! Не, че тези са лоши, даже много ми харесват, но някак си не са стил "български"...

Добави коментар

друга картинка

antibot