Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Kоледни украси, които можете да направите сами I

6
гласа
Изненадайте семейството и приятелите си с нестандартна декорация, направена от Вас самите. Освен задоволството от крайния резултат, неизменно остава и удоволствието, докато майсторите сами украсата, предвкусвайки тържествеността на коледните и новогодишни празници.
Kоледни украси, които можете да направите сами I-1 Kоледни украси, които можете да направите сами I-2 Kоледни украси, които можете да направите сами I-3 Kоледни украси, които можете да направите сами I-4 Kоледни украси, които можете да направите сами I-5 Kоледни украси, които можете да направите сами I-6 Kоледни украси, които можете да направите сами I-7 Kоледни украси, които можете да направите сами I-8

1. Топки за елха с искряща декорация
Изберете цвят и форма за декорацията на обикновените топки за елхата, превръщайки ги в уникална украса за коледния интериор. За проекта можете да използвате готовата форма (елха), дадена по-долу или пък да създадете свой собствен десен на ръка.

Необходими материали и инструменти:

 • Избрана шарка (виж шарката по-долу)
 • Шепа ситни стъклени топченца или друг вид блестяща прахообразна декорация (в златисто или сребристо)
 • 2 чашки за еднократна употреба
 • топки за елха с матово покритие (червено и синьо, или друг избран цвят) – с размер 9 см.
 • Специална релефна ("пространствена") боя (т. нар. dimensional paint, която може да се намери в специализираните арт магазини)
 • Голяма кутия (например капак от кутия за обувки)
 • Тясна лента или връвчица (за закачане на орнамента)

Инструкции:
1. Свалете и пуснете на принтера избрания десен и го използвайте за справка докато рисувате върху топката. При повечето форми няма да се наложи да пренасяте контурите върху повърхността на топката.

2. Сипете блестящата декорация в чашка за еднократна употреба. Върху топката нанесете боята в избрана Вас форма – за да не се претърколи, поставете сферата върху отвора на малка чаша.

3. Следа като нанесете контурите с боя, веднага поставете топката върху картонената кутия и поръсете с декорацията, така че да полепне по боята (след всеки орнамент изсипвайте обратно в чашата неполепналия прах). Закачете орнамента и изчакайте боята да изсъхне за поне 6 часа, преди да завържете декоративната лента за украса. Същата процедура се повторя и за втория тип украса, но боята се нанася във формата на снежинка и се използва прахообразна декорация в сребристо.

 

2. "Бонбонен" орнамент


Необходими материали и инструменти:

 • Спрей-лепило
 • Лента/ панделка в избран цвят – 3 броя с различна ширина
 • Водоразтворим маркер
 • Игла за нанизване на мъниста
 • Бял копринен конец за бродерия
 • Перлени мъниста с диаметър 10 мм.

Инструкции:
1. Залепете едната лента (тази със средна ширина) в центъра на най-широката панделка.
2. Подрежете излишъка от лентите до дължина 40- 42 см.
3. Използвайте маркера и линийка, за да измерите и поставите точки в центъра на лентата, от двете й страни – точките трябва да са на интервали 4 см.
4. Поставете копринения конец в иглата (поне 45- 50 см.) и нанижете едно мънисто.
5. Внимателно извадете конеца от иглата и го нанижете отново, но този път заедно с другия му край, изравнявайки двата края.
6. Прекарайте иглата от едната страна на лентата през другата страна – там, където се намира първата отбелязана точка. В това положение първото нанизано мънисто се оказва най-долу на орнамента.
7. Нанижете още едно мънисто. Прекарайте пак иглата през лентата – от едната до другата й страна, на мястото на втория знак. След това нанижете трето мънисто.
8. Продължете по същия начин, докато нанижете всички мъниста (тук те са 11) и стигнете края на лентата. Накрая, за да завършите орнамента, направете възел на конеца и добавете лента или връвчица за закачане.

3. Поставка за цветя от топки за елха

Вместо да изхвърлите топките са елха, които са Ви доскучали, превърнете ги в напълно нова украса. Единственото условие е орнаментите да са здрави.

Необходими материали и инструменти:

 • Декоративни топки за елха
 • Метална пила
 • Малки купички или друг съдове, в който да поставите топките (предварително можете да ги декорирате и боядисате в сребристо)

Инструкции:
1. Извадете металната част за закачане от топката.
2. С помощта на метална пила загладете ръбовете около отвора.
3. Напълнете топката с вода.
4. Натопете избраните цветя и зеленина в така получената ваза.
5. Поставете топката в избрания съд и я закрепете добре в статично положение.

източник comfort.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: коледа, коледна украса, декорация, украса, аксесоари, направи си сам, дизайн,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot