Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Ремонт на апартамент за сметка на наема

6
гласа
За наематели
Ремонт на апартамент за сметка на наема-1

 Много често наемодателят не разполага с пари, за да извърши освежителен или основен ремонт на имота, който отдава под наем. В зависимост от желания ремонт стойноста може да бъде голяма или малка. Тази стойност Наемателят си я прихваща от наема. Този факт се отразява в наемния договор.

В практиката съществуват няколоко вида уговорки. Ремонтът е за сметка на един, два или повече месечни наема. Друг вариант е, когато в наемната цена се изплаща стойността на ремонта на равни вноски. Например ако договореният ремонт струва повече от три наема, може да се договори всеки месец наемателят да плаща наема с 25% по малко, докато си възвърне похарчените пари.

 вашата позиция е да сте наемател, е необходимо да направите следното:
 Поискайте от всяка фирма оферта. В офертната цена влизат количество и стойност. Разделете ги.
Направете график стъпка по стъпка
Определете колко ще струват материалите.
Изберете най-оптималните за вас три алтернативи и ги обсъдете с бъдещия наемодател. Разбира се целият този труд, а и допилнителните грижи, емоции и енергия си заслужават само, ако имотът е нещо специално и наемодателят е разбран човек. В противен случай или ако можете да отделите време на изчакване и стратегия за намиране на друг алтернативен имот, е по-добре да се откажете. Вашият брокер за недвижими имоти трябва да ви информира и коментира няколко алтернативни стратегии.

източник http://sofiqremont.free.bg/

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot