Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Коледна украса с плодове

5
гласа
За разлика отпреди 2 десетилетия, в момента пазарите и супермаркетите предлагат неизброими количества и видове свежи плодове, които да сложите на празничната трапеза. Ако имате възможност, можете да използвате част от плодовете и в празничната декорация на своя дом – освен, че ще добавят към интериора цвят и аромат, след това винаги можете да изядете декорацията.
Коледна украса с плодове-1 Коледна украса с плодове-2 Коледна украса с плодове-3 Коледна украса с плодове-4

Цитрусови сфери

Красиви и елегантни сфери, покрити с цитрусови плодове в свежи и ярки цветове – мандарини, портокали, лайм (зелен лимон)и червени горски плодове. Всеки плод е прикрепен стабилно към клечка (най-подходящи за целта са специалните пръчки за украса на букети, които се предлагат в магазините за цветя). Клечката от своя страна е вкарана в топка от стиропор със съответната големина. Така се създава усещането за плътност на плодовото кълбо, което всъщност е почти кухо отвътре. Можете допълнително да доукрасите така получените плодови сфери със зелени листа и клончета, и широка панделка в избрания цвят.

Плодово-цветен букет
Добавете няколко плода към стандартния букет цветя и ще получите уникална и ефектна украса за масата.

Червени плодове и декоративни свещи
Меден поднос с кръгла форма, в който са поставени декоративни свещи с различна височина – това е един приятен за окото аксесоар за масата. Ако обаче добавите към всичко това и няколко плода – смокини, круши, ябълки, червени плодове и въобще всякакъв вид плодове, с които разполагате, то аксесоарът се превръща в истинска празнична симфония от цветове и аромат.

Плодови гирлянди
Поставени над камината или върху парапета, тези гирлянди от плодове ще допълнят украсата на дома с допълнителна доза свежест и цвят. За окачването на плодовете са използвани парчета тънка тел (от тази, която се предлага в магазините за цветя), които накрая са вплетени и усукани едно с друго.

Плодово-цветен конус
Тази декорация с причудлива форма е създадена върху основата на керамична купа, в която е поставен конус от стиропор – върху него са прикрепени свежи цитруси и няколко розови цвята. За закрепването им са използвани специални клечка (както при сферите, показани по-горе).

Ароматна плодова купа
Феерия от цветове и аромати, създадена от червени плодове (за основа), върху които са подредени няколко портокала. За да добавите аромат, вкарайте в цитрусите няколко карамфилчета (подправката) и украсете със стръкчета розмарин.

Плодово плато за сервиране
Дори най-обикновените съдове за сервиране ще придобият празничен вид, ако ги поставите в големи плата за сервиране, декорирани със зеленина и плодове. Зеленината можете да фиксирате на място с помощта на широка празнична лента.

източник comfort.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot