Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата

6
гласа
Направете си сами цяло "ято" белоснежни гълъби с маслинова клонка в човката. Тази лесна и красива направи си сам украса за елхата за коледните празници може да се превърне символ на надеждата за здраве и щастие и през новата година. С така получените хартиени гирлянди можете да украсите не само коледното дръвче, но и цялото помещение – стените, мебелите, прозорците и прочее.
Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата-1 Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата-2 Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата-3 Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата-4 Направи си сам красиви хартиени гирлянди за елхата-5

Необходими материали:

  • Лист плътна бяла (или в избран от Вас цвят) хартия с размери 21 х 28 см.
  • Хартия за чертане и молив
  • Ножички
  • Прозрачно тиксо
  • Линийка
  • Топлийка и лепило


Инструкции:
1. Свалете диаграмата на шарката – гълъб и го оразмерете така, че да бъде с дължина 7 см. (намалете схемата 2 пъти).
 
2. Следвайки диаграмите по-долу, прегънете листа хартия според инструкциите. Разделете листа на 3 равни части и го прегънете по дължина по ръбовете – така всяка секция ще е с размери 7 х 28 см. (Диаграма 1). Прегънете листа наполовина, така че да получите правоъгълник с размери 7 х 14 см (Диаграма 2). Прегънете листа пак надве – сега разполагате с парче хартия с размери 7 х 7 см. (Диаграма 3).
 
3. Трасирайте десена (гълъба с маслинова клонка) върху хартията за чертане и го изрежете по контурите. Поставете изрязания десен под първия слой от прегънатата бяла хартия и го наместете така, че ръбовете да съвпаднат. Внимателно разгънете белия лист, държейки десена на мястото му. Поставете го върху светъл прозорец и повторете с молив очертанията на гълъба и клонката. Накрая прегънете обратно листа и го залепете на няколко места с прозрачно тиксо, за да държите слоевете един към друг – внимавайте обаче да не залепите секторите, които ще изрязвате по-късно.

4. Използвайте топлийка, за да направите малка дупчица, от която да започнете финото изрязване на десена (започнете от най-малкия бял сектор). Оставете неизрязани местата в двата края на десена – там, където е връзката на всяка фигура със съседните.

5. Разгънете готовия гирлянд – всеки от трите му сектора трябва да съдържа по 4 гълъба. Използвайте лепило, за да съберете отделните сектори в една цяла верига от фигури. За да направите по-дълги гирлянди, залепете към тях още няколко сектора, които сте изрязали допълнително. За да бъдат гирляндите по-стабилни, залепете с тиксо местата, на които има най-голям риск да се скъсат.

източник comfort.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: украшения, декорация, коледна декорация, аксесоари, направи си сам,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot