Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Кредити за енергийна ефективност

5
гласа
Кнауф България ЕООД и Райфайзенбанк (България) ЕАД стартират съвместна кампания, по време на която клиентите ще могат да се запознаят с възможностите за подобряване на енергийната ефективност в дома си и начините за нейното финансиране. Двете компании са партньори по програмата за финансиране на енергийната ефективност в дома (REECL) на Европейската банка за възстановяване и развитие, предвиждаща и безвъзмездна помощ.
Кредити за енергийна ефективност-1 Кредити за енергийна ефективност-2 Кредити за енергийна ефективност-3

Райфайзенбанк и Кнауф България си партнират за подобряване на енергийната ефективност в домовете

  • Банката отпуска целеви кредити за енергоспестяващи проекти
  • Безвъзмездна финансова помощ  за домакинството след завършване на проекта


Програмата предоставя на домакинства или сдружения на собственици от цялата страна възможност да се възползват от предимствата на енергийната ефективност с Knauf системите и да получат целеви кредити и безвъзмездна финансова помощ чрез мрежата на Райфайзенбанк.

Домакинствата, които финансират енергоспестяващи дейности в дома си чрез кредит от Райфайзенбанк, отпуснат по програмата, могат да ползват безвъзмездна помощ в размер до 20% от направените разходи за индивидуални проекти и до 30 % от направените разходи, когато се финансират групови проекти за цялостно подобрение на многофамилни жилищни сгради. По този начин клиентите дългосрочно спестяват средства, благодарение на по-ниските разходи за енергия, като кредитите се отпускат при ясна и облекчена процедура, и бързи срокове на изплащане на безвъзмездната помощ. 
 
Oт старта на програмата за финансиране на енергийната ефективност в дома (REECL)  през 2005 година, Райфайзенбанк е отпуснала над 6500 кредита за  енергоспестяващи дейности на домакинствата.


За допълнително повишаване на достъпа на клиентите до енергийно ефективни продукти, както и до програмата REECL, Кнауф и Райфайзенбанк ще бъдат домакини на съвместни акции в 12 града в цялата страна, които ще се проведат от 2 май до 1 юни 2012 г. По време на тях клиентите ще могат да се запознаят с продуктите на Knauf, чрез които могат да подобрят енергийната ефективност в дома си, както и с условията по кредит Енергийна ефективност от Райфайзенбанк.


Практическите демонстрации на Knauf системите за Фасадна топлоизолация и Vidifloor + EPS за топлоизолация на неизползваеми подпокривни пространства ще се проведат през месец май в складовете на дистрибутори на Кнауф България ЕООД в Благоевград, ВеликоТърново, Велинград, Видин, Добрич, Дупница,. Карлово, Казанлък, Монтана, Разград, Сливен и Шумен.
 
Фасадната стена W333 на Knauf е подходяща за усвояване на балкони и реконструкции на вече съществуващи едно– и многофамилни сгради. Изграждането на тази енергоефективна, тънка стена е лесно, без мокри процеси, чрез метална или дървена профилна конструкция и облицовка от плоскости при крайна дебелина на стената  от 19 сm до 32 cm, като при 32 cm се постига стандартът за пасивна къща.

С Термосистемата на Knauf  появата на конденз и образуването на мухъл, вече не съществуват. Изолационният слой не позволява на ниските температури да проникнат в самата външна стена, а енергийните загуби могат да се намалят до 50%. Подходяща е за изолация на всякакъв вид външни стени - тухла, газобетон, бетон.

Vidifloor + EPS плоскости - система за топлоизолация на неизползваеми подпокривни пространства: комбинираните подови елементи Kнауф Vidifloor + EPS плоскости  се състоят от залепени гипсфазерна плоскост Vidifloor и полистирен. Гипсфазерната плоскост е тип GF-W2, съгл. БДС EN 15283, с дебелина 10 mm, а EPS плоскостта  отговаря на БДС EN 13163:2009, и е с дебелина 100 mm. Двата компонента са разместени, така че е оформен стъпаловиден кант, който служи за свързване на елементите един към друг чрез застъпване без допълнителни скрепителни средства. Подходящи за топлоизолация на неизползваеми подпокривни пространства. Отличават се с  бърз и лесен монтаж, енергоспестяващи.   

Основни предимства на Knauf системите:

  • Високоефективна комбинация от съвместими компоненти;
  • Дълготрайност на материалите;
  • Продукти с немско качество по европейски стандарти;
  • Намаляват топлинните загуби през външните стени;
  • Спестени разходи за отопление и охлаждане;
  • Бърза възвръщаемост на вложените средства;
  • Повишен комфорт на жилищната среда.


Knauf продуктите отговарят на стандартите: EN 520; EN 15283:2; EN 14195; ETAG 004;

За повече информация посетете www.knauf.bg и www.ecocredit.bg или позвънете на информационния център на Кнауф България ЕООД: 0700 300 03.

източник www.knauf.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot