Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Направи си сам калъф за сгъваем стол

6
гласа
Заради малките пространства в съвременните домове, много домакинства разполагат с поне няколко сгъваеми стола – те са удобни и практични, без да заемат твърде много място, когато не се използват. За да изглеждат ефектни, Ви предлагаме този направи си сам калъв за сгъваеми столове.
Направи си сам калъф за сгъваем стол-1 Направи си сам калъф за сгъваем стол-2 Направи си сам калъф за сгъваем стол-3 Направи си сам калъф за сгъваем стол-4

Много хора обаче се притесняват да използват сгъваемите столове пред своите гости, тъй като най-често те изглеждат доста неугледно и обикновено. Ето една направи си сам идея, което може да Ви спести този проблем – интересен, лесен за направа и красив калъф за сгъваемите (и не само) столове, който не само ще скрие стандартния му външен вид, но и ще унифицира мебелите за сядане (ако например използвате няколко различни стола).

Основната "конструкция" на калъфа е създадена от 2 ивици от избраната от Вас материя, зашити една към друга, а ръбовете се захващат с няколко кокетни панделки.


Какво Ви е необходимо
:

  • лента от избрания от Вас плат с ширина около 1.4- 1.5 м. (размерът зависи от размерите на стола – 2 х височината на мебела + 1 път ширината на седалката + толеранс) – изберете сравнително лека материя, която да е издръжлива на износване и лесна за пране
  • линийка
  • около 5 м. лента с ширина 1.5- 2 см. – в един или няколко цвята


Инструкции:
1. За да определите дължината на основния панел, започнете измерването от гърба на стола – измерете дължината от пода, през облегалката до пода от другата страна. Към получения резултат добавете 10 см. за подгъвите.

2. За да определите ширината на основния панел, измерете ширината на седалката на стола и към получената стойност добавете 20 см. за подгъвите.

3. За да определите размерите на страничния панел, започнете измерването от едната страна на стола и измерете разстоянието до пода от другата страна на мебела (през седалката). Към получената стойност добавете 10 см. за подгъвите. Ширината ще получите като измерите дълбочината на седалката. И тук добавете толеранс за подгъва – 20 см.

4. Срежете тъканта за страничния панел.

5. Срежете тъканта за основния панел.

6. Прегънете по 10 см. от всяка страна и захванете с карфици. Откъм късите страни на всяко от двете парчета прегънете ръбовете навътре 2 пъти по 2.5 см. и захванете с карфици.

7. Поставете страничния панел върху седалката на стола и го центрирайте. Поставете отгоре основния панел. Захванете с карфици двата панела един за друг по ръба на стола. Проверете дължините покрай подгъвите – по страничните ръбове, и ако е необходимо направете някакви поправки.

8. Зашийте местата, които сте захванали с карфици – местата на захващане на двата панела един към друг, ръбовете и подгъвите. Поставете така получения калъф върху стола. Срежете панделката на 8 двойки парчета (16), всяко по 30 см. Тропосайте всяка лента на мястото й и завържете калъфа за стола.

източник comfort.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: направи си сам, декорация, дизайн, мебели,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot